1 din 2 tineri are nevoie de aparat dentar

1 2 jpg jpeg

Cu toate acestea, doar 10% din tinerii cu v├órste cuprinse ├«ntre 10 ani ┼či 17 ani merg la dentist cel pu┼úin o dat─â pe an. Cei mai mul┼úi prefer─â s─â a┼čtepte p├ón─â la apari┼úia vizibil─â a cariilor dentare pentru a se prezenta la stomatolog.

Medicii denti┼čti sf─âtuiesc tinerii care au probleme de malpozi┼úionare ┼či de ├«nghesuire a din┼úilor s─â accepte c─â trebuie s─â poarte un aparat dentar.

├Än felul acesta se pot preveni multe complica┼úii dentare pe viitor ┼či se poate corecta, ├«ntr-un timp mai scurt, dantura.

├Än sprijinul adolescen┼úilor vine ┼či ini┼úiativa medicilor denti┼čti care se preg─âtesc de lansarea campaniei ÔÇ×Your smile. Your choiceÔÇť, o campanie de educare a tinerilor cu privire la igiena dentar─â .

├Äncep├ónd cu 1 noiembrie, ├«n ┼čcoli se vor desf─â┼čura ac┼úiuni de informare, dar ┼či de evaluare a problemelor dentare la adolescen┼úi.

Prima consultaţie este gratuită

Programul este iniţiat de clinica stomatologică Dent Estet 4 Teens, care se adresează în special tinerilor cu afecţiuni dentare specifice vârstei.

Stomatologii implica┼úii ├«n campanie vor oferi o prim─â consulta┼úie ortodontic─â gratuit─â, dar ┼či reducere la achizi┼úionarea unui aparat dentar.

Purtarea unui aparat dentar poate preveni apari┼úia cariilor ┼či a bolilor gingivale, cauzate de igiena dentar─â precar─â. De fapt, din cauza din┼úilor ├«nghesui┼úi ┼či str├ómbi nici nu se poate face o igien─â corespunz─âtoare a danturii.

├Än cele mai multe cazuri, cariile la tineri apar din cauza obiceiurilor nes─ân─âtoase, precum sunt consumul de alcool, fumatul, alimenta┼úia dezechilibrat─â ┼či excesul de dulciuri, pierce-ingurile intra sau peri-orale, dar ┼či tratamentele ├«ndelungate cu antibiotice.