De ce apare celulita si cum poate fi eliminata

1 de ce apare celulita jpg jpeg

Celulita nu este o problema medicala, ci mai degraba una estetica. Cele mai multe femei se confrunta la un moment dat in viata cu aceasta neplacere. De ce apare celulita si cum o facem sa dispara?

Dieta echilibrata si exercitiul fizic si regulat reprezinta cele mai eficiente metode de preventie a celulitei, spun la unison instructorii sportivi, dermatologii si specialistii in medicina estetica. De ce apare celulita si cum poate fi eliminata, iti spunem in randurile de mai jos.

Singura situatie cand poti scapa complet de celulita

Pielea cu celulita isi poate reveni la normal doar in primul stadiu al celulitei, cand suprafata pielii este aparent neteda. Cand pielea este stransa in pliu, adica se observa aspectul de „coaja de portocala“, tratamente eficiente pentru combaterea celulitei sunt interventiile estetice nechirurgicale sau chirurgicale. Daca nu se iau masuri din timp, corpul se deformeaza iremediabil. De exemplu, in stadiul II, aspectul de „coaja de portocala“ este evident fara a strange pielea, mai ales in pozitia de culcat. Apar gropite, tonusul pielii scade si pielea parca se ofileste. Urmatoarea etapa a celulitei se manifesta prin suprafete tot mai mari care au aspect de noduli subcutanati, cu umflaturi si cu gropite. Fiecare celula grasa poate creste de 50 ori in volum, iar circulatia sangvina si limfatica se incetinesc mult. Stadiile II si III ale celulitei pot fi ameliorate cu conditia unui tratament de intretinere permanent. Ultimul stadiu al celulitei are aspect de movilite ce desfigureaza corpul, respectiv coapsele si picioarele au aspect de aluat dospit, gaurit cu degetul. Apar dereglari severe ale circulatiei, venele se dilata mult, iar pielea este dureroasa.

Pentru acest stadiu al celulitei, solutiile nechirurgicale nu mai au niciun efect. Este nevoie de tratament chirurgical pentru imbunatatirea aspectului pielii.

De ce apare celulita

Stiai ca daca porti frecvent incaltaminte cu toc poti fi victima celulitei? Pozitia vicioasa a piciorului incaltat cu toc duce in timp la afectarea circulatiei sangvine si limfatice a membrului inferior cu posibilitatea dezvoltarii unor stadii mai severe de celulita. Asadar, incearca sa porti incaltaminte lejera, fara toc sau cu toc mic. Trebuie sa stii ca, dupa tratamentul anticelulitic recomandat de medic, este indicat sa continui sa respecti o dieta echilibrata, sa faci exercitii fizice fara intreruperi prea mari, sa eviti castigarea in greutate, constipatia si sa faci masaje anticelulitice cu regularitate zilnic sau din doua in doua zile.

Poti atenua aspectul de „coaja de portocala“ a pielii si prin tratamente blande precum impachetari cu argila, zat de cafea ori ceai verde sau masaje locale. Exista numeroase formule eficiente, sub forma de creme si uleiuri anticelulitice, care redau elasticitatea pielii si imbunatatesc aspectul.

Regimul alimentar echilibrat ajuta mult in acest caz, favorizand proprietatile anticelulitice ale cremelor. Consumul de broccoli, avocado, asparagus, nuci, citrice, ananas este benefic pentru a mentine o circulatie sangvina optima la nivelul tegumentului. De asemenea, gimnastica de dimineata, completata cu masaje locale cu uleiuri anticelulitice pot fi benefice pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Citeste mai multe despre de ce apare celulita: