Cum îţi influenţează alimentele mirosul corporal

1 2 jpg jpeg

Tot mai multe alimente din ziua de azi sunt pline de substanţe chimice,au ingrediente de sinteză şi aditivi care pot conduce în timp la grave probleme de sănătate. Cum bine spune vechea vorbă din bătrâni "eşti ceea ce mănânci".

Nu căuta produsele care îţi promit că nu o să mai transpiri, acest proces este unul natural şi benefic organismului tău. În funcţie de anumite mirosuri pe care acesta le emană poţi să depistezi anumite afecţiuni ale organismului.

Consumul de alimente grase şi excesul de sare

Un consum mare de alimente grase în special cele de origine animală sunt extrem de nocive pentru oprganismul tău. În timp ele pot favoriza apariţia ficatului gras non-alcoolic, îşi pun amprenta pe silueta ta şi pot favoriza un miros specific atât la nivel corporal cât şi oral. Ai grijă cu consumul alimentelor procesate, excesul de cafea, alcool, tutun cât şi cu carnea roşie mai ales. Un alt factor nociv în alimentele procesate este cantitatea foarte mare de sare, zahăr şi uleiuri hidrogenate folosite care în timp pot cauza iritaţii la nivelul stomacului şi al ficatului. Aceste condimente favorizează creşterea secreţiei de hormoni care amplifică mirosul coprului tău.A

Află care sunt metodele bio prin care poţi să scapi de transpiraţie AICI

Cofeina, vinovată de durerile de cap

Toate băuturile care au la bază cofeină pot provoca apariţia transpiraţiei abundente cât şi durerile de cap, oboseala prelungită şi setea.

Mai mult de două cafele pe zi consumată fără a bea măcar un pahar de apă favorizează demineralizarea osoasă.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute

Un corp care miroase frumos are la bază un consum constant de plante. Aceastea conţin clorofilă şi mulţi alţi fitonutrimenţi care ajută corpul să se cureţe de la interior către exterior.

Pătrunjelul spre exemplu este indicat să fie consumat deoarece ajută în procesul de purificare a sângelui, este alcalin şi realizează hidratarea şi curăţarea întregului organism sporind astfel producţia de celule roşii. Aceste celule au rolul de a transporta oxigenul şi toate substanţelor nutritive către ţesuturi.

Ţelina, pe de altă parte, este un bun digestiv care favorizează eliminarea toxinelor vinovate de mirosul neplacut al corpului. Conţţine vitamine, minerale şi la fel ca şi pătrunjelul, fitonutrimenţi esenţiali sănătăţii tale.

Apelează la ierburile aromatice proaspete, precum salvia, rozmarinul, cimbrul, oregano, coriandru, lavanda, menta. Aceastea au un miros excelent când le foloseşti la prepararea diverselor sortimente culinare iar efectele benefice sunt prezente şi în mirosul ce îl emana corpul tău ulterior.

Cele mai bune antibiotice naturale şi dezinfectante totodată sunt citricele. Ele îţi vor fi de un real folos la eliminarea mirosurilor prin intermediul transpiraţiei.

Citeşte şi: Oţetul de mere te scapă de transpiraţie

Un corp sănătos are nevoie de hidratare

Apa este vitală bunei funcţionări a vieţii tale de zi cu zi. Trebuie să te hidratezi constant şi să nu aştepţi să se instaleze senzaţia de sete, deoarece acesta este semnalul că organismul tău este deja foarte deshidratat. Ai grijă să bei cel puţin un pahar de apă pe oră şi evită pe cât posibil băuturile acidulate, mai ales dacă te ştii cu un stomac sensibil.

Igiena corporală joacă un rol esenţial

Trebuie să ţii cont de faptul că glandele sudoripare lucrează constat, iar părul este principalul mediu unde se dezvoltă şi se menţin mirosurile corporale. Poţi să foloseşti un săpun antibacterian pentru a evita răspândirea bacteriilor.

Nu uita că şi stresul poate fi un factor cauzator al transpiraţiei excesive şi uneori cu un miros uşor deranjant.

Evită să porţi haine care nu sunt făcute din bumbac. Materialele sintetice nu fac altceva decât să menţină transpiraţia şi să nu lase pielea să se aerisească corespunzător.