Cum îţi dai seama că ai probleme cu rinichii

1 2 jpg jpeg

Afecţiunile care determină apariţia bolilor renale

S-a constatat că anumite afecţiuni precum diabetul de tipul 1 sau de tipul 2, tensiunea arterială crescută, rinichii polichistici sau polionefrita pot cauza apariţia bolilor renale. Orice disconfort în zona rinichilor trebuie luat în serios încă de la primul semn. În urma unui consult la medicul specialist îţi vor fi recoltate probe de sânge sau ţi se va face un test de urină.

Schimbările urinei

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite motive care indică faptul că rinichii tăi nu funcţionează aşa cum ar trebui. Dacă constaţi una dintre aceste schimbări: presiune în timpul urinării, urină spumoasă sau de culoare închisă, nevoia de a merge la toaletă de mai multe ori în timpul nopţii (deşi poate fi un simptom asociat şi cu alte afecţiuni), mergi de urgenţă la doctor.

Umflarea excesivă a corpului

Rinichii sunt răspunzători pentru filtrarea fluidelor din organism, de aceea, dacă vei observa că organismul tău reţine apa, acest lucru înseamnă că nu poate elimina excesul de fluide. De asemenea, proteina prezentă în urină este un semn clar că rinichii tăi nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Respiraţia scurtă

Deşi respiraţia scurtă este un simptom mai puţin cunoscut, este adesea întâlnită la persoanele care suferă de afecţiuni ale rinichilor. Fluidele se acumulează în plămâni, împiedicându-te să respiri adânc. Totodată, funcţiile organismului vor fi şi ele îngreunate din cauza cantităţii mici de oxigen.

Erupţiile cutanate

În momentul în care organismul tău va acumula o cantitate mare de toxine, va încerca să le elimine. Una dintre modalităţi este prin intermediul pielii, care scoate reziduurile din corp la suprafaţă. Chiar dacă, pe termen scurt, anumite creme te pot ajuta să calmezi simptomele, nu te vor ajuta să vindeci cauza apariţiei lor, de aceea este important să mergi la un doctor pentru a urma un tratament corespunzător.