Mineralele sunt foarte importante pentru organism, inclusiv fierul. El transportă oxigenul în întregul corp, ajută la formarea celulelor roşii din sânge şi stimulează metabolismul, iar cel mai bun mod prin care obţii doza zilnică necesară de fier este prin alimentaţie.

În mod normal, femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi, în timp ce bărbaţii de doar de 8 mg. Aşadar, iată care sunt alimentele care conţin cea mai mare cantitate de fier:

Spanacul

Spanacul este o legumă foarte hrănitoare; conţine 3 mg de fier, proteine, fibre, calciu, potasiu, folaţi, precum şi vitaminele A, C şi K. O jumătate de cană de spanac are doar 21 de calorii. Include-l cât des poţi în alimentaţia zilnică.

Fasolea albă

Există un motiv pentru care fasolea este consumată de un număr atât de mare de oameni; o jumătate de ceaşcă de fasole albă oferă aproximativ 3,5 mg de fier, 8,5 grame proteine şi 5,5 grame fibre. Mănâncă fasole, indiferent sub ce formă este gătită, de două ori pe săptămână.

Fulgii de ovăz

Două-trei linguri de fulgi de ovăz într-un bol cu iaurt oferă aproximativ 3,5 mg fier. Deoarece fulgii de ovăz au un conţinut ridicat de fibre, acestea ajută la reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 şi obezitate, potrivit American Heart Association.

Află ce alte alimente conţin fier AICI