Cea mai mare greseala pe care o facem in Post - ”Este o mizerie”

1 2 jpg jpeg

”De ce Dumnezeule, va indopati cu soia? Toata baba din Drumul Taberei si toata corporatista subit pioasa, toata lelea din Bontida si tot politicianul veros tin post devorand hectare de soia in cele mai ridicole forme comestibile: crenvursti de soia, snitele de soia, pate vegetal, ca sa nu mai vorbesc de tofu si asa-zisul „lapte de soia“ (o mizerie de bautura care nu are nicio legatura cu laptele – continand apa, zahar si bobe de soia), de burgeri de soia, margarina, smantana sau inghetata de soia.

Ce post e asta in care numai la foale vi-i gandul, sa le umpleti, ca sa vorbesc si eu ca distinsul Marius Chicos Rostogan? Cu zece maini si-ar fi facut bunica mea cruci vazand meniul de post complet lipsit de orice austeritate , dar mai ales de orice urma de bun-simt: ligheane de cartofi prajiti sau salate orientale inecate in ulei, tone de humus (fara sa va ganditi ca are pasta de susan, deci multe grasimi).

Salate de tofu, snitele, pateuri si foietaje facute cu naiba stie ce vaseline improprii pana si pentru uns tatanile usilor, tot felul de mizerii de dulciuri pompos numite „vegetale, de post“ mustind de grasimi si, evident, hipercalorice. Ca sa nu mai vorbesc de obiceiul de a rontai ca hamsterii bulimici nuci, alune, fistic, seminte, ca si cand din ele s-ar extrage apa de izvor, nu uleiuri care au 800 de kilocalorii/100 de mililitri – cam cat o tabla si jumatate de ciocolata mare“ a explicat in cartea sa ”Medicina, nutritie si buna dispozitie“, dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutritie si boli metabolice.