Caloriile negative ard mai multe grăsimi

1 2 jpg jpeg

Varza

Bogată în grăsimi saturate şi colesterol, varza este sursă importantă de fibre. În plus, este o legumă care conţine proteine – bune pentru oase, muşchi, piele şi sânge. Iar tiamina (vitamina B1) are efecte pozitive asupra sistemului nervos şi cel cardiovascular. De asemenea, varza conţine vitamina B2 care ajută organismul să convertească alimentele în energie. O cană de varză are 33 de calorii.

Grepfrutul

Grepfrutul conţine mai mult de 120% din doza zilnică recomandată de vitamina C, adică este foarte bună pentru sistemul imunitar. În plus, fructul este sursă şi de vitamina A care este foarte bună pentru dinţi, oase, ţesături, formarea celulelor albe. Dacă mănânci grepfrut sau bei suc, nu trebuie să-ţi mai faci griji pentru colesterolul rău ori sodiu.

Mărul

Un măr pe zi oferă 10% din doza zilnică de vitamina C şi 12% din necesarul de fibre. În plus, conţine şi un număr mare de fitonutrienţi şi antioxidanţi despre care se spune că au abilitatea de a preveni boli precum cancer, hipertensiune arterială, diabet şi afecţiuni cardiovasculare. Iar pectina prezentă în fruct previne depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor. Indiferent că este galben, verde sau roşu, mănâncă câte un măr în fiecare zi.

Produsele lactate

Majoritatea produselor lactate sunt sursă importantă de proteine, calciu şi alte minerale care reglează modul în care grăsimile sunt depozitate şi le transformă în energie. Un studiu recent a arătat că persoanele care includ zilnic produse lactate în dieta lor reduc riscul de obezitate.

Citeşte mai multe pe această temă AICI