Trucuri bizare, care te ajută să slăbești

8 septembrie 2022   Stil de viață

Ca să slăbești trebuie să te asiguri că faci suficientă mișcare și să scazi aportul de alimente astfel încât să consumi mai mult decât mănânci.

Dar există și câteva trucuri care te ajută să îți intri în formă mai repede, fiindcă acționează și asupra psihicului și te ajută să menții disciplina dietelor cu mai puțin efort, scrie MSN HEALTH

Reducerea caloriilor te ajută să slăbești. Foto: Shutterstock

Un mic dejun mai consistent decât cina

Într-un studiu din revista Obesity, un grup de femei obeze a consumat 700 de calorii la micul dejun, 500 la prânz și 200 la cină. Un alt grup a mâncat aceleași alimente, dar a avut 200 de calorii dimineața și 700 de calorii seara (prânzul a rămas același).

După 13 luni, cele care au mâncat un mic-dejun mai consistent au pierdut de două ori mai mult în greutate, comparative cu celelalte.

Lansează-ți provocări

La fiecare 20 de minue să faci o tură de jogging în jurul casei, sau blocului, sau la fiecare 2 ore sa iei o pauză pentru 40 de abdomene sau genunflexiuni. Ai putea arde peste 140 de calorii la fiecare astfel de sesiune scurtă de sport.

Pune o oglindă în fața ta, la masa

Un studiu din Jurnalul Asociației pentru Cercetarea Consumatorilor a constatat că mâncatul în fața oglinzilor a redus cantitatea consumului cu proape o treime. Se pare că a te privi te ajută să îți amintești care îți sunt obiectivele și standardele și asta te ajută să slăbești.

Alege să împachetezi mânacarea

Un studiu elvețian a constatat că oamenii au mâncat cu 30% mai puține bomboane atunci când au trebuit să le desfacă mai întâi. Desprinderea ambalajelor necesită efort, ceea ce îi poate face pe cei care mănâncă în mod normal mai mult, să consume mai puțin. Acest lucru este valabil și în cazu mâncării. Așadar, alege mâncare ambalată. Te va descuraja mulțimea de ambalaje pe care să le desfaci, dar și faptul că vei vedea ambalajele goale în jurul tău, și acest lucru te va motiva ca data viitoare să reduci consumul.

Folosește farfurii albe

Cercetătorii au descoperit că oamenii pot mânca mai puține alimente atunci când sunt servite pe unele farfurii. De exemplu, un studiu a constatat că persoanele cărora li s-a dat o farfurie albă la un bufet au mâncat mai puține alimente decât atunci când au primit o farfurie neagră sau roșie de aceeași dimensiune. Unii teoreticieni ai culorii au mai spus că o farfurie albastră (sau chiar o bucătărie albastră) va inhiba sentimentul de foame, pe când una roșie îl va stimula.

Mănâncă supă înainte de cină

S-ar putea să fii obișnuit cu o salată înainte de cină ca măsură de reducere a caloriilor, dar cercetările sugerează că poți mânca supă înainte de cină și vei reduce astfel cât vei mânca din felul principal.  

Cercetările din jurnalul Appetite au descoperit că persoanele care au consumat o supă groasă, cu conținut scăzut de calorii înainte de prânz au mâncat cu 20% mai puține alimente în timpul mesei, comparativ cu persoanele care nu au mâncat deloc supă. În plus, persoanele care au mâncat supă nu au raportat că le-a fost foame.

Fă smoothie-urile mai consistente

Smoothi-urile sunt considerate un mod eficient de a mânca multe fructe, chiar și legume, deodată, dar un element din smoothie-ul tău poate avea mai mult impact asupra taliei tale decât îți dai seama: densitatea. Cercetările din The American Journal of Clinical Nutrition au descoperit că, cu cât băutura este mai densă, cu atât o persoană se simte mai sătulă, indiferent de cantitatea de calorii a smoothie-ului. Această „sațietate” – sau senzație de plinătate pentru că un aliment este gros, nu bogat în calorii – poate ajuta oamenii să nu ajungă la și mai multe calorii.

Dormi în întuneric perfect

A dormi o noapte întreagă este una dintre cele mai bune modalități de a controla apetitul și de a reduce riscul de creștere în greutate, dar luminozitatea din camera în care dormi poate avea un impact și asupra greutății tale. Potrivit unui studiu din Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, șoarecii care au dormit în medii, fie cu lumini puternice, fie cu iluminare slabă (un televizor care pâlpâie în cameră) mănâncă mai mult în comparație cu șoarecii care dormeau în întuneric total.

Citește și Mame toxice. Care sunt riscurile pentru copiii lor?

Mai multe