Ce avantaje ai dacă mănânci somon şi ghimbir

25 martie 2023   Nutriție

Somonul şi ghimbirul se numără printre alimentele cu beneficii în cazul problemelor digestive.

Sistemul digestiv este format din tractul gastrointestinal, ficat, pancreas și vezica biliară. Acesta este responsabil pentru descompunerea alimentelor și lichidelor în componentele lor chimice de bază, cum ar fi grăsimile, proteinele și carbohidrații. Corpul le absoarbe apoi sub formă de nutrienți, care pot fi folosiți ca energie pentru a construi și repara celulele și pentru a ajuta organismul să funcționeze optim.

Rolul sistemului digestiv începe atunci când alimentele pătrund în organism și trec prin esofag și stomac, demarând procesul de digestie. Când sistemul digestiv nu funcționează corespunzător, apar durerile abdominale, balonare, indigestie și multe altele.

Ghimbirul scade aciditatea gastrică

Ghimbirul este un ingredient tradițional în medicina orientală, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la prevenirea senzației de greață. De asemenea, s-a dovedit că această rădăcină scade aciditatea gastrică și reduce riscul de arsuri la stomac sau disconfort. Ghimbirul proaspăt are un compus puternic numit gingerol, care are proprietăți antioxidante și reduce inflamația. Astfel, poate ajuta organismul să lupte inclusiv împotriva bolilor cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă și afecțiuni ale plămânilor.

Cei care au nivelul glicemiei crescut şi vor să echilibreze valorile în mod natural, fără să recurgă la medicamente, pot încerca ceaiul din rădăcină de ghimbir. Cele mai recente cercetări au relevat faptul că această plantă are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge. Poate fi consumat şi de către bolnavii de diabet, întrucât stimulează organismul să producă insulină.

Cum îl prepari: o linguriţă de ghimbir uscat se fierbe 5 minute în 250 ml de apă. Se lasă să se răcească puţin, după care se strecoară şi se consumă călduţ. Se bea câte o cană în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun.

Vezi şi: Mănânci mămăligă? Iată ce trebuie să afli!

Somonul reduce inflamaţia 

Somonul are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate și este bogat în proteine. Este una dintre cele mai bune surse de vitamina B12 și conține, de asemenea, potasiu, fier și vitamina D. Somonul conține acizi grași omega-3, care pot contribui la reducerea inflamației din organism. Acizii grași Omega-3 ajută implicit și la reducerea inflamațiilor în cazul persoanelor cu boli inflamatorii intestinale, intoleranțe alimentare și alte tulburări digestive, prin urmare, integrarea somonului în dietă, poate contribui la îmbunătățirea digestiei pe termen lung.

Mai multe