Băutura pe care o nutriționistă o consumă pentru a fi ferită de boli în sezonul rece

19 octombrie 2024   Nutriție

Mai ales în sezonul rece, când riscul de îmbolnăvire este mai mare, este bine să avem grijă la alimentaţie. Unele remedii pot oferi protecţie suplimentară.

Sezonul rece ne face mai vulnerabili faţă de răceli, gripe, bronşite şi sinuzite.

Pentru întărirea imunitatăţii în această perioadă de tranziție către lunile mai reci, fiecare profesionist al sănătății are micul lui secret: tratament cu propolis, suc de portocale proaspăt, tablete de vitamina C.

Veyi și: Cum se ia în mod corect vitamina C?

Băutura recomandată de nutriţionista Maty Harrington

Pe contul ei Tik Tok, nutriționista Maty Harrington a împărtășit secretul său pentru a-şi păstra imunitatea în sezonul rece, informează journaldesfemmes.fr.

„De când am început să consum dimineaţa această băutură care stimulează sănătatea intestinală și sistemul imunitar, viața mea s-a schimbat”, a mărturisit ea în videoclipul său, care are peste 400.000 de vizualizări.

Este vorba despre o băutură caldă făcută cu ingrediente crude, simple, antimicrobiene și probiotice care „ajută la susținerea bacteriilor bune din intestinul nostru: prioritatea de top toamna/iarna”, potrivit lui Maty Harrington.

Cum se prepară

Băutura nutriţionistei Maty Harrington se prepară destul de uşor: se amestecă 1 lingură de oțet de mere într-o cană cu sucul de la o jumătate de lămâie, „o armă secretă împotriva problemelor precum balonarea și constipația”, potrivit ei.

Apoi, se adaugă 1 lingură cu usturoi fermentat în miere. Acesta se obţine foarte simplu: se adaugă câţiva căţei de usturoi într-un borcan cu miere şi se lasă câteva zile sau săptămâni. Remediul este bun pentru imunitate, explică nutriţionista.

Peste acestea, se adaugă apă caldă şi se amestecă bine. Leacul este şi mai eficient dacă se consumă dimineaţa, pe stomacul gol.

Maty Harrington spune că această băutură, „este aproape o garanție că nu te vei îmbolnăvi”.

Persoanele care au ulcer sever, gastrită sau reflux gastroesofagian este bine să ceară sfatul medicului înainte de a consuma, pentru că este o băutură acidă.

@Shutterstock

Mai multe