Metode blânde cu care pot fi îndepărtaţi negii

21 septembrie 2024   Tratamente

Oţetul este unul dintre remediile contra negilor. Foto: Shutterstock

Poți să scapi de negii care îți provoacă disconfort cu câteva remedii. Oțetul de mere și propolisul sunt câteva dintre remediile accesibile care te ajută în acest sens!

Negii sau verucile sunt creșteri benigne (necanceroase) ale pielii cauzate de HPV (virusul papiloma uman). Pot să apară pe orice parte a corpului, inclusiv pe tălpi, zonă genitală, picioare, mâini și față. Sunt frecvent întâlniți la copii și la oamenii cu sistemul imunitar slăbit sau compromis și se pot transmite de la o persoană la alta. Adesea inestetici, negii pot cauza durere, disconfort în timpul mersului (dacă sunt localizați în talpă) și stimă de sine scăzută, iar vindecarea naturală poate dura săptămâni, luni sau ani. Intervenția chirurgicală, tratamentul prin înghețare și operația cu laser sunt opțiuni mai rapide de îndepărtare a negilor, însă și remediile naturiste, cu proprietăți antivirale sau acide, care suprimă virusul, în timp ce ajută la îndepărtarea straturilor de piele infectată. În plus, nu sunt costisitoare și nici nu provoacă iritații!

Oțet de mere

Datorită acidității, oțetul îndepărtează pielea infectată și negul. Oțetul de mere are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene naturale, care ajută la combaterea virusului papiloma uman (HPV), care a cauzat problema. Pentru a-l folosi, amestecă 2 părți de oțet de mere și 1 parte apă, înmoaie o dischetă din bumbac în acest amestec, aplică direct pe neg și acoperă-l cu un bandaj. Lasă oțetul să acționeze 3-4 ore. Pentru prevenirea iritațiilor și arsurilor, oțetul de mere se diluează întotdeauna cu apă și nu se aplică pe răni deschise!

Propolis

Format din substanțe vegetale, ceară de albine, polen și enzime, propolisul are proprietăți antivirale și promovează producția de celule ale pielii. Poate ajuta la vindecarea pielii și la combaterea virusului HPV. De asemenea, poate fi folosit în tratamentul acneei și rănilor. Tot ce trebuie să faci este să aplici propolis pe neg, să pui un bandaj deasupra și să îl lași să acționeze peste noapte. Repetă procedura zilnic până la vindecare!

Ulei esențial de arbore de ceai

Cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare, uleiul esențial de arbore de ceai poate fi folosit pentru a trata negii. Acesta se aplică diluat cu un alt ulei, în special în cazul persoanelor cu pielea sensibilă. Amestecă 1-2 picături de ulei de arbore de ceai cu 12 picături de ulei de migdale sau de ricin și aplică 3-4 picături din acest amestec pe o dischetă din bumbac. Pune soluția rezultată pe neg și lasă să acționeze 10 minute. Repetă procedura de 2-3 ori pe zi.

Ananas

Eficient în eliminarea negilor este și ananasul. Acest fruct tropical este bogat în bromelaină, un amestec de enzime care pot ajuta la eliminarea pielii deteriorate, prin urmare îl poți folosi sub forma a două metode. Fie aplici suc de ananas pe neg în fiecare zi, fie pui fructul proaspăt.

Aspirina

O altă soluție pentru îndepărtarea negilor este aspirina. Zdrobește 1 tabletă de aspirină, amestecă bucățile cu apă, aplică pasta pe neg și acoperă cu un bandaj peste noapte. Repetă procedura zilnic!

Vezi şi: Medicamentul ieftin care face diferența dintre viață și moarte. Trebuie să-l ai în casă

Usturoiul

Studiile au arătat că usturoiul este un remediu care te scapă de negi în 4 săptămâni datorită proprietăților antimicrobiene și antivirale date de alicină. Zdrobește 1 cățel de usturoi, amestecă cu apă și aplică pe neg. De asemenea, poți utiliza suc de usturoi sau freca un cățel de usturoi pe neg.

Mai multe