Viaţa sexuală activă nu dăunează cardiacilor
Asociaţia Americană a Cardiacilor îi asigură pe pacienţii care au suferit un atac de cord, spre exemplu, că nu au de ce să-şi facă grijă în ceea ce priveşte sănătatea lor în timpul raporturilor intime.
Acest lucru este valabil dacă îşi iau unele măsuri de precauţie, recomandate de medicul specialist.
Nu se impune să faci sex dacă greutatea ta este peste limitele normale şi nu este indicat să amesteci medicamentele pentru protecţia inimii cu cele împotriva disfuncţiei erectile.
De asemenea, nu încerca să-ţi înşeli partenerul. „O relaţie extraconjugală ţi-ar putea creşte tensiunea arterială“, spune doctorul cardiolog Elyse Foster.
„Există o mulţime de concepţii greşite despre ce este sigur să faci şi ce nu este bine să faci atunci când suferi de inimă“, adaugă Foster.
„În general, în cazul în care pacientul este fidel faţă de partenerului lui şi respectă întocmai tratamentul medicamentul, activitatea sexuală se poate desfăşura fără riscuri“, încheie cardiologul.
Există o serie de precauţii de care trebuie să se ţină cont. Medicii de specialitate pot spune fiecărui pacient în parte de ce să se ferească atunci când întreţin raporturi sexuale.
Unele recomandări sunt diferite, în funcţie de afecţiunea cardiacă, de la atac de cord la boli coronariane, bătăi de inimă neregulate şi defecte cardiace congenitale.
Riscurile apar în timpul orgasmului, când tensiunea creşte, dar dacă medicul te-a declarat apt de efort fizic, atunci nu ai de ce să te temi.
„Exceptând unele cazuri, unde se impun măsuri de precauţie mai speciale, marea majoritate a persoanelor cu afecţiuni cardiace se pot bucura de o viaţă sexuală împlinită“, a încheiat medicul cardiolog Anthony Steimle.