Viaţa sexuală activă, aliat împotriva cancerului de prostată

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii spun că viaţa sexuală activă reduce cu 20% riscul de apariţie a cancerului de prostată.

Explicaţia oameniilor de ştiinţă de la Şcoala Medicală Harvard este una simplă: prin ejaculare se dezvoltă celule noi, ceea ce face ca riscul de apariţie a modificărilor la cele vechi să fie redus.

La cercetarea, care a avut loc pe o perioadă de 18 ani, au participat aproximativ 32.000 de bărbaţi care nu aveau probleme de sănătate. La finalul cercetării, 3.839 de voluntari au fost diagnosticaţi cu cancer de prostată.

După ce le-au pus mai multe întrebări participanţilor legate de viaţa lor sexuală şi de frecvenţa ejaculărilor, specialiştii au ajuns la concluzia că viaţa sexuală activă reduce riscul de apariţie a cancerului de prostată.

,,Deşi bărbaţii care au orgasm mai des sunt mai feriţi de cancerul prostatic, asta nu înseamnă că viaţa sexuală activă este cea mai bună modalitate de prevenire a bolii. Important este ca pacientul să meargă la controalele periodice la medicul urolog, cu atât mai mult dacă are un istoric medical de cancer de prostată în familie”, a afirmat Jennifer Rider, medic la Şcoala Medicală Harvard.

Deşi cauzele care duc la dezvoltarea cancerului de prostată încă nu se cunosc, important este ca bărbaţii să ştie că riscul creşte pe măsură ce înaintează în vârstă.