Testul prin care poate fi depistat Alzheimerul
După mai multe analize, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că la unele persoanele care suferă de această afecţiune este afectată vorbirea (la fel ca şi în cazul bolii Parkinson), dar aceste schimbări nu pot fi detectate de o altă persoană, ci doar de investigaţiile care analizează parametrii vorbirii.
După ce au descoperit aceste lucruri, specialiştii spun că vor să dezvolte aplicaţia cu ajutorul căreia se va putea asculta vocea persoanei şi se va putea pune diagnosticul de Alzheimer.
Cercetătorii de la Universitatea „Seton Hall“ din New Jersey (SUA) susţin că procedura va presupune analizarea vorbirii, în timp ce persoana va fi conectată la aparatul de electroencefalogramă.
De asemenea, prin intermediul procedurii va putea fi depistată şi demenţa, problemă tot mai des întâlnită la personele de vârsta a treia.
„Procedura presupune conectarea persoanei la aparatul de electroencefalogramă, apoi ea este rugată să vorbească la un microfon, în acelaşi timp putând să se asculte la căşti. Dacă afecţiunile neurologice vor fi diagnosticate timpuriu şi şansele de a urma tratamentul adecvat sunt tot mai mari“, a afirmat Sona Patel, profesor în cadrul Universităţii din Universitatea „Seton Hall“.