Super-alimentele verii
Datorită temperaturilor ridicate vara este momentul cel mai bun pentru a te hidrata corespunzător şi a te îndrepta către o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată bazată pe fructe şi legume.
Pepenele, vedeta sezonului
Poate cea mai gustoasă atracţie a verii, pepenele este unul dintre cei mai buni detoxificanţi ai naturii ce vine în ajutorul corpului tău. Datorită cantităţii mari de citrulină pe care îl conţine, aceasta ajută la crearea argininei, substanţă răspunzătoare cu eliminarea toxinelor prezente în corpul tău.
Fibrele sale dietetice îţi protejează colonul şi îl curăţi, fiind o bună sursă de glutaţion care contribuie substanţial la îmbunătăţirea activităţii ficatului tău, fiind totodată unul dintre cei mai puternici antioxidanţi.
La fel ca şi bananele se bucură d eo sursă bună de potasiu care ajută rinichii să funcţioneze corespunzător şi reduce orice fel de inflamaţie din organism.
Nimic nu se compară cu o felie de pepene rece într-o zi toridă mai ales după o zi plină d emuncă. Totuşi ar fi indicat să nu îl consumi seara deoarece te va ajuta să mergi toată noaptea la baie.
Află care sunt semnalele organismului că viaţa ta este toxică AICI
Castraveţii susţin sistemul urinar
O altă legumă a verii bogată în apă şi substanţe beneficie pentru a te bucura de sănătate şi energie. Conţin foarte puţine calorii, iar alcalinitatea de care se bucură îi transformă în alimentul ideal pentru o dietă echilibrată şi sănătoasă.
Ia-ţi vitamina C din fructe!
Lămăile, kiwi sunt alimente alcaline care ajută la restabilirea pH-ului, mai ales că ficatul este un bun prieten cu lămâile, acestea fiind un stimulent bun care ajută mai ales la dizolvarea acidului uric şi al curăţarea rinichilor.
Însă înainte de toate vitamina C este piesa fundamentală pentru sistemul tău imunitar, atât atunci când faci sport dar şi în lipsa acestuia, contribuie şi la formarea stratului de colagen, ajută la o bună circulaţie sangvină, are grijă de oasele tale, de tot corpul.
Pe de altă parte afinele sunt considerate ca fiind alimentele cu cea mai mare putere de vindecare fiind de un real folos în reducerea inflamaţiilor din organismul tău, formează o barieră împotriva bacteriilor şi susţinând buna funcţionare a celor mai importante funcţii ale corpului mai ales cele cerebrale.
Conţinutul scăzut caloric al zmeurei ajută la echilibrarea zahărului din sânge, facilitează curăţarea organismului şi îmbunătăţeşte digestia. Poţi să optezi pentru un mic dejun din fructe precum zmeură, kiwi, lămâie şi câteva bucăţi de pepene la care să adaugi câteva frunze de mentă. Ce zici?
Spanacul menţine echilibrul funcţional al corpului
Un adevărat complex de antioxidanţi, spanacul ajută la stabilirea unui echilibru corespunzător în organismul tău fiind totodată şi un bun detoxifiant un aliat al siluetei tale frumoase şi sănătoase.
Un smoothie de spanac cu morcov şi puţin ghimbir îţi va oferi doza de vitamine necesare pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.
Pentru a te bucura de o digestia şi mai bună alege să pui în salate sau în smoothie seminţe de in, acestea sunt o sursă de fibre solubile şi insolubile care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din organism dar ajută şi la menţinerea colonului şi a tranzitului sănătos.