Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic

image

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni începând cu 01.08.2023 proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei. Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale precum și a sprijinului material și financiar necesar pentru acoperirea unor nevoi apărute în timpul tratamentului și a spitalizării (procurarea unor medicamente, a unor investigații medicale/dispozitive medicale, unor nevoi de transport, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte necesare în spital, precum și suplimente de hrană recomandate de către medicii curanți, etc..).

Beneficiarii acestui proiect au fost 530 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică. Pentru realizarea scopului propus, sprijinul din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. a fost esențial.

Despre Asociația P.A.V.E.L.

Asociația P.A.V.E.L. este una dintre cele mai active asociații de pacienți din România. A fost fondată de un grup de părinți cu copii bolnavi de cancer în mai 1996 și este o organizație nonprofit, apolitică și fără apartenență religioasă. Asociația oferă servicii socio-psiho-educaționale copiilor bolnavi de cancer și familiilor acestora: asistență socială, juridică și psihologică, terapii prin arte combinate, școală de spital, terapie multisenzorială, ajutor umanitar pentru situații de urgență, găzduire gratuită la Casa Părinților, tabere/excursii, evenimente speciale pentru copiii care își petrec zilele aniversare/sărbătorile în spital, campanii de conștientizare, etc.

Programele Centrului de Resurse și Servicii P.A.V.E.L. vor continua și noi ne străduim să asigurăm în continuare toate fondurile necesare pentru a putea să susținem echipa de specialiști, precum și sumele necesare pentru ajutorul umanitar acordat familiilor care au copii cu diagnostic oncologic pentru: investigații medicale, medicamente, hrană, transport, etc.

Contact: 021 311 27 00; e-mail: office@asociatiapavel.ro 

Coordonator proiect: Patricia Costea – tel: 0736 650 650; e-mail: patricia.costea@asociatiapavel.ro