Schimbarea din dietă care ,,alungă” sforăitul

1 2 jpg jpeg

Pentru studiu, cercetătorii au ales participanţi care sufereau de apnee obstructivă de somn severă, tulburare care cauzează pauze respiratorii dese pe timpul nopţii.

Pentru a vedea exact care este legătura dintre consumul mare de sare şi sforăit, specialiştii de la Spitalul ,,Clinicas de Porto Alegre” din Brazilia au analizat starea medicală a 54 de pacienţi.

O parte dintre aceştia au luat zilnic pe toată perioada studiului câte o pastilă cu efect diuretic, în timp ce ceilalţi au redus consumul de sare, fie şi-au păstrat obiceiurile alimentare şi cele zilnice de dinainte.

La finalul cercetării, specialiştii au observat că simptomele apneei s-au ameliorat la participanţii care au redus consumul de sare, dar şi la cei care au luat diuretice.

,,Mai puţină sare şi medicamentele diuretice ajută la reducerea inflamaţiilor de la nivelul gâtului, iar acest lucru ameliorează şi sforăitul. Deşi diureticele pot face ca persoana să meargă de mai multe ori la baie pe timpul nopţii, ele reduc semnificativ pauzele respiratorii cauzate de apnee”, a afirmat Jim Horne, profesor la Universitatea Loughborough din Marea Britanie.