Sănătatea dentară, preocupare majoră pentru tineri

1 2 jpg jpeg

Cercetarea care s-a desfăşurat sub denumirea DENT, (Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în medicina dentară) a cuprins o serie de cursuri de formare profesională, precum profilaxie dentară, ortodonţie, chirurgie maxilo-facială, estetică dentară, la care au participat aproximativ 3.900 de medici.

„Cifrele Studiului Naţional de Audienţă arată că adolescenţii şi tinerii sunt cei mai preocupaţi de sănătatea orală. Românii preferă cabinetele medicale private, dar odată cu vârsta merg mai rar la medicul dentist, preferând să facă alte tipuri de analize“, a declarat coordonatorul studiului Florin Lăzărescu.

Schimbă des pasta de dinţi şi periuţa

Datele statistice sugerează că adolescenţii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani consumă cel puţin trei tuburi de pastă de dinţi în trei luni. Aceeaşi cantitate este utilizată şi de 34,1% din tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani.

În aceea ce priveşte schimbatul periuţelor, s-a înregistrat o creştere faţă de ceilalţi ani, respectiv 13,3% din persoanele cu vârste cuprinse între 14-18 ani folosesc trei periuţe in decursul a trei luni.

Procentul scade uşor în segmentul de vârstă 19-34 de ani, mai precis 12,4% din tineri folosesc trei periuţe în trei luni.

Dacă raportăm cifrele la nivel regional, tinerii din Timişoara consumă cea mai mare cantitate de pastă de dinţi în trei luni, 39.6%.

Urmează ieşenii, cu 35,3%, clujenii, cu 32,8% şi tinerii din Bucureşti, cu 30,2%.

Consumul mediu general la nivel urban este de 28,5%.