Protejează-ţi pielea cu ulei de soc!

1 2 jpg jpeg

Previne cancerul de piele Pielea uscată, îmbătrânită, arsă de soare poate fi tratată cu ulei de soc datorită efectelor lui calmante. După ce ai uscat florile de soc, le mărunţeşti şi le macini cu o râşniţă. Apoi, într-un borcan de o jumătate de litru, pe care îl poţi închide bine, pui 15 linguri de pulbere de soc şi ulei de floarea-soarelui. Acoperi borcanul şi ţii amestecul la macerat, timp de două săptămâni. La final, nu mai trebuie decât să strecori uleiul. Cu acest ulei masezi uşor pielea pentru a o hidrata. Este un tratament indicat şi pentru a preveni bolile de piele şi melanomul. Alungă inflamaţiile Socul este şi un bun antiinflamator natural. De aceea, dacă suferi de dureri reumatice, de nevralgii, afecţiuni ginecologice, precum anexita, sau infecţii respiratorii, n-ar fi rău să adaugi la tratamentul medicamentos şi 3 infuzii zilnice din 2 linguriţe de flori de soc şi 250 ml de apă. Scurtează durata virozelor Cum apar primele semne ale unei răceli sau gripe, ia de 3 ori pe zi câte o linguriţă de pulbere făcută din flori de soc uscate şi măcinate. Pulberea trebuie luată pe stomacul gol. Te scapă de durerile muscular, de usturimile din gât şi ajută corpul să lupte cu boala.

Tusea care nu se mai dă dusă dispare tot cu ajutorul florilor de soc. Din ele poţi face 3-4 căni de ceai pe zi pe care le bei calde, cu puţină miere. Remediul scade inflamaţiile, stimulează imunitatea şi eliminarea secreţiilor.

În această perioadă se culeg florile de soc. Întinde-le în strat subţire, într-o cameră bine aerisită şi luminată, pe coli de hârtie. Întoarce-le o dată pe zi pentru a usca uniform. Le păstrezi în pungi de hârtie sau în săculeţi de pânză.