Premieră medicală în chirurgia cardiacă
Procedura, atât intervenţională cât şi chirurgicală, a fost coordonată de conf. univ. dr. Horaţiu Moldovan şi s-a încheiat cu succes, urmând că pacientul să fie externat în câteva zile.
Procedura hibrid adoptată în intervenţia care a avut loc pe 9 decembrie a fost minim invazivă şi mult mai uşor de suportat de către pacient. De asemenea, recuperarea bolnavului este mult mai rapidă decât în urmă unei intervenţii de chirurgie cardiacă clasică. Succesul se datorează echipei de chirurgi şi cardiologi intervenţionali români şi germani, care au efectuat operaţia.
„Ne dorim că această procedură aplicată acum în premieră să devină o practică în cadrul spitalului Sanador. De altfel, ceea ce ne defineşte sunt grijă faţă de pacient şi procedurile care să afecteze cât mai puţin integritatea fizică şi psihică a pacienţilor, fapt care ne îndeamnă să ne extindem cât mai mult gama de intervenţii minim invazive, cum este şi cea de zielele trecute. Această are o mare aplicabilitate mai ales că patologia anevrismală a aortei abdominale are o incidenţa de aproximativ 4% la populaţia peste 55 de ani şi afectează de 3 ori mai mulţi bărbaţi decât femei”, a declarat dr. Doris Andronescu, Director General Sanador.