Ponturi să ai o inimă mai rezistentă în faţa bolilor

1 2 jpg jpeg

Mănâncă mai multe alimente care conţin calciu

Este mult mai bine să-ţi iei calciul din alimentaţie decât din suplimente alimentare. Pentru a-ţi creşte aportul zilnic de minerale ai nevoie de legume precum spanacul, broccoli, brânză de vaci, soia, tofu, fasole boabe, migdale, smochine, seminţe de susan, somon. Creşte aportul de antioxidanţi

Nu doar pentru inima sunt importanţi antioxidanţii, ci pentru întreg corpul. Reduc riscul de apariţie a unui atac de cord, un motiv în plus să mănânci mai des ciocolată neagră, linte, mere, fructe de pădure.

Te-ar mai putea interesa: 10 alimente pentru o inimă sănătoasă

Ţine dieta mediteraneană

Una dintre cele mai sănătoase diete este cea mediteraneană. O poţi ţine pe termen lung, pentru a-ţi creşte rezistenţa inima la boli. Motivul pentru care esteo dietă ideală pentru inimă este acela că se bazează pe alimentele care o protejează: nuci, proteine de calitate din peşte, ulei de măsline, fructe, legume.

Un plus de potasiu te fereşte de agravarea bolilor inimii şi a le sistemului circulator. Există o serie de alimente din care îţi poţi lua potasiu: banane, caise, cartofi, broccoli, roşii.

Sportul este important pentru menţinerea sănătăţii, în special a inimii. Măcar de 3 ori pe săptămână, ai nevoie de o jumătate de oră în care să faci un tip de sport: alergare, aerobic, înot, întinderi. Dacă te plictiseşti repede şi renunţi uşor la programul de exerciţii fizice, alternează mai multe tipuri de sport.

Încearcă pe cât posibil să nu menţii mult timp stresul sau gândirea negativă! Acordă-ţi timp pentru ceea ce-ţi place, pentru a te relaxa şi pentru a te odihni îndeajuns de mult.