Nou tratament anticancer: rată de vindecare de peste 90%
Nou tratament anticancer: celulele sistemului imunitar luptă cu cele maligne
Specialiştii de la Centrul de Cercetări în domeniul Cancerului din Seattle (SUA) au descoperit o terapie eficientă prin care celulele sistemului imunitar pot fi programate să lupte cu cele maligne (canceroase). În cadrul studiului, s-au obţinut rezultate promiţătoare chiar şi la pacienţii cu stadii terminale de cancer.
Mai exact, cercetătorii au luat mostre de globule albe de la mai mulţi pacienţi cu leucemie, le-au modificat în laborator şi apoi le-au reintrodus în organism.
Astfel, în cazul participanţilor la studiu s-au observat îmbunătăţiri în privinţa stării de sănătate, numărul celulelor canceroase fiind tot mai mic.
„Deşi descoperirea noastră este una semnificativă, urmează să mai facem şi alte analize tocmai pentru a putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente anticancer“, a afirmat Stanley Riddell, cercetător şef în cadrul Centrului de Cercetări în domeniul Cancerului din Seattle.
Nou tratament anticancer: rată de vindecare de peste 90% în stadiile terminale
În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au prelevat o mostră de celule T (ale sistemului imunitar) de la mai mulţi pacienţi cu cancer. În primă fază, acesteau au fost modificate în laborator tocmai pentru a putea ajunge la celulele canceroase, dar şi la ţesuturile afectate.
Ulterior, starea de sănătate a voluntarilor a fost evaluată, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că această metodă este eficientă chiar şi în cazurile de cancer terminal, rata de vindecare fiind una de peste 90%.
„Cea mai importantă parte din proces este cea de reprogramare a celulelor sistemului imunitar, ele fiind menite să ţintească şi să distrugă celulele maligne“, a mai adăugat cercetătorul Stanley Riddell.