Memoria femeilor care devin m─âmici se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte

1 2 jpg jpeg

Descoperirile vin s─â contrazic─â ipotezele conform c─ârora femeile care devin m─âmici experimenteaz─â un declin al func┼úiilor cognitive ┼či de memorare.

În urma mai multor experimente, proaspetele mămici au demonstrat că stau mai bine la capitolul memorie vizuo-spaţială, decât femeile care nu au copii.

De┼či femeile acuz─â pierderi de memorie, survenite ├«n special dup─â ce au dat na┼čtere, oamenii de ┼čtiin┼ú─â sunt de p─ârere c─â acestea sunt mai ÔÇ×uituceÔÇť din cauza responsabilit─â┼úilor noi ┼či a priv─ârii de somn.

Melissa Santiago de la Universitatea Carlos Albizu din Miami, SUA, spune c─â nu se produce o schimbare notabil─â ├«n ceea ce prive┼čte calitatea memoriei, dar cu siguran┼ú─â capacitatea de a re┼úine lucruri este mai bun─â la proaspetele m─âmici.

Cercet─âtorul american a analizat datele str├ónse de la 35 de mame, care au bebelu┼či de 10 luni ┼či p├ón─â la 2 ani, ┼či alte 35 de femei care nu au fost niciodat─â ├«ns─ârcinate.

Ambele grupuri au ├«nsumat acelea┼či puncte la testele de inteligen┼ú─â. La probele de memorare a obiectelor din realitatea ├«nconjur─âtoare mamele s-au descurcat mult mai bine dec├ót femeile f─âr─â copii.