Memoria femeilor care devin mămici se îmbunătăţeşte

1 2 jpg jpeg

Descoperirile vin să contrazică ipotezele conform cărora femeile care devin mămici experimentează un declin al funcţiilor cognitive şi de memorare.

În urma mai multor experimente, proaspetele mămici au demonstrat că stau mai bine la capitolul memorie vizuo-spaţială, decât femeile care nu au copii.

Deşi femeile acuză pierderi de memorie, survenite în special după ce au dat naştere, oamenii de ştiinţă sunt de părere că acestea sunt mai „uituce“ din cauza responsabilităţilor noi şi a privării de somn.

Melissa Santiago de la Universitatea Carlos Albizu din Miami, SUA, spune că nu se produce o schimbare notabilă în ceea ce priveşte calitatea memoriei, dar cu siguranţă capacitatea de a reţine lucruri este mai bună la proaspetele mămici.

Cercetătorul american a analizat datele strânse de la 35 de mame, care au bebeluşi de 10 luni şi până la 2 ani, şi alte 35 de femei care nu au fost niciodată însărcinate.

Ambele grupuri au însumat aceleaşi puncte la testele de inteligenţă. La probele de memorare a obiectelor din realitatea înconjurătoare mamele s-au descurcat mult mai bine decât femeile fără copii.