MĂCRIŞUL şi beneficiile sale pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

În trecut, rădăcinile şi seminţele de măcriş macerate în vin erau folosite pentru oprirea hemoragiilor şi pentru a trata scorbutul, cauzat de deficienţa de vitamina C. Decoctul de flori în vin s-a dovedit eficient în tratarea icterului şi a pietrelor la rinichi.

Măcrişul este o plantă perenă cultivată datorită gustului său acrişor-răcoritor şi a proprietăţilor sale depurative, diuretice, antiinfecţioase, antiscorbutice şi uşor laxative. Are un conţinut scăzut de calorii şi este bogată de fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, vitamina B, C şi A, acid folic şi alţi fitonutrienţi.

Datorită conţinutului său de acid oxalic, măcrişul are efect antibiotic, ajută la tratarea astmului, a gripei sau a bronşitei. Totodată leguma verde care emană sănătate ajută la stablizarea tensiunii arteriale, la buna funcţionare a creierului, la reglarea sistemului digestiv, la îmbunătăţirea memoriei, la păstrarea sănătăţii vederii, la prevenirea bolilor de inimă şi la eliminarea toxinelor din organism.

Beneficiile măcrişului în tratamentele naturiste:

1. Ajută la prevenirea bolilor de inimă şi a unor tipuri de cancer, datorită conţinutului bogat în vitamina B9, vitamina C, provitamina A, potasiu, fier, calciu, magneziu, precum şi fibre, carbohidraţi, quercetin şi luteină, care îi conferă puternice proprietăţi antioxidante.

....................

Citeşte mai mult AICI