Leg─âtura dintre al─âptat ┼či manifest─ârile autismului

1 2 jpg jpeg

Mai exact, speciali┼čtii spun c─â simptomele specifice acestei tulbur─âri se pot reduce dac─â cel mic este al─âptat pentru o perioad─â mai lung─â de timp. ├Än plus, copilul poate are ┼čanse mai mari s─â fie prietenos pe m─âsur─â ce cre┼čte.

La aceste concluzii au ajuns cercet─âtorii dup─â ce au efectuat mai multe studii ┼či au observat c─â substan┼úele care se transmit prin laptele matern aduc beneficii nu numai pentru s─ân─âtatea celor mici, mai ales ├«n cazul copiilor care au un risc ridicat s─â fie diagnostica┼úi cu autism.

Pe perioada studiului, speciali┼čtii au ar─âtat mai multe imagini (cu chipul unor oameni ferici┼úi, dar ┼či tri┼čti) unui bebelu┼č de p├ón─â ├«ntr-un an care prezenta simptomele specifice autismului.

├Än func┼úie de timpul ├«n care cel mic a analizat fotografiile, dar ┼či de reac┼úiile lui, speciali┼čtii au observat c─â acesta recuno┼čtea mai u┼čor expresiile faciale, mai ales c─â se ┼čtie c─â ├«n cazul autismului este dificil procesul de citire a emo┼úiilor.

ÔÇ×Abilitatea de a recunoa┼čte expresiile faciale ┼či emo┼úiile celor din jur ne ajut─â s─â interac┼úion─âm mai u┼čor ┼či s─â ne coordon─âm comportamentul. Aceste descoperiri ne arat─â c─â al─âptarea ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea abilit─â┼úilor sociale ├«n cazul copiilor, cu at├ót mai mult la cei care sunt predispu┼či autismuluiÔÇť, a precizat Max Planck, cercet─âtor ├«n cadrul Institutului de S─ân─âtate din Leipzig, Germania.