La ce te expui dacă sforăi?

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani au descoperit o nouă conexiune între sforăit şi complicaţiile cardiovasculare, cum este atacul de cord, spre exemplu.

Potrivit rezultatelor extrase din cea mai recentă cercetare în acest domeniu, persoanele care sforăie sunt expuse unui risc mare de a suferi din cauza anomaliilor sau a îngroşării arterei carotide, care alimentează creierul cu sânge.

După ce au descoperit acest fapt, experţii sugerează că şi persoanele care sforăie trebuie să urmeze un tratament special pentru această problemă de sănătate, întocmai cum procedează bolnavii de afecţiuni cardiace şi cei cu tensiune arterială mărită.

Departe de a mai fi considerat un „obicei“ deranjant, sforăitul poate să reprezinte şi un semn de avertizare preventiv pentru eventualele probleme de sănătate cardiacă, ce pot apărea în viitor şi care pot pune în pericol viaţa.

Oamenii de ştiinţă americani au tras concluzia că sforăitul poate duce la îngroşarea arterelor, iar acest lucru constituie un factor de risc pentru apariţia hemoragiilor cerebrale, a accidentelor vascular cerebrale şi a atacurilor de cord.

La experimentul doctorului Robert Deeb, de la Spitalul „Henry Ford“ din Detroit (SUA), au participat 54 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani.