Iată de ce nu te poţi abţine să mănânci ciocolată
Fanii ciocolatei consumă dulciuri mai mult decât o fac alte persoane, deoarece creierul lor este setat să solicite starea de euforie pe care o dă ciocolata.
În cazul celor care nu sunt mari amatori de dulciuri şi ciocolată, lucrurile stau exact pe dos. Zona din creier responsabilă cu starea de bine nu se activează când simt gustul dulce, ci când receptează alţi stimuli.
Scuza împătimiţilor de ciocolată nu are temei, în cele mai multe cazuri. Explicaţia: nici nu pot găsi un motiv concret de ce-şi doresc cu ardoare să savureze ceva dulce, în special ciocolată.
Oamenii de ştiinţă spun că în creierul lor există o conexiune puternică responsabilă pentru nevoia de dulce. Această nevoie este, însă, şi indusă în timp, se mai arată în concluziile cercetărilor pe această temă.
Experţii de la Institutul Clinic din Pisa, Italia, conduşi de doctorul Patricia Iozzo, au studiat reacţiile creierului în timp ce oamenii gustau ciocolată.
Activitatea lor cerebrală a fost monitorizată încă din momentul în care vedeau ciocolata şi până în clipa savurării delicatesei.