Iată ce reduce riscul de apariţie a cancerului ovarian!
Specialiştii sunt de părere că legătura dintre naştere şi predispoziţia redusă pentru cancerul ovarian se poate explica prin faptul că nivelul de hormon estrogen este mai mic pe perioada sarcinii, ceea ce scade şi riscul de apariţie a tumorilor maligne.
Rezultatele celorlalte cercetări au arătat că un nivel ridicat de hormon estrogen este asociat cu predispoziţia pentru dezvoltarea celulelor maligne.
La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au efectuat o cercetare la care au participat 8.000 de femei, cu vârsta de peste 50 de ani.
După ce au verificat şi istoricul medical al participantelor, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că voluntarele care au dat naştere unui copil avea cu 20% mai redus riscul de apariţie a cancerului ovarian.
De asemenea, dacă participantele la studiu aveau doi copii sau mai mulţi şi predispoziţia pentru acest tip de cancer scădea cu aproape 40%, ele având şi un risc mai redus şi să fie diagnosticate cu probleme endometriale.
„Celelalte studii au arătat că există o anumită legătură între naştere, atât cea naturală, cât şi cea prin cezariană, şi apariţia cancerului ovarian. Acum ştim cu certitudine că femeile care nasc sunt mai ferite de acest tip de cancer, spre deosebire de cele care nu au copii“, a explicat Charlie Swanton, preşedinta Institutului Naţional de Cercetări în domeniul Cancerului.