Iată ce ajută la reducerea poftei de dulce!

1 2 jpg jpeg

Hormonul, cunoscut sub denumirea de factor de creştere fibroblast FGF21, este produs de ficat ca un răspuns la nivelul de carbohidraţi din organism.

Mai exact, acesta pătrunde în fluxul sangvin şi poate transmite un mesaj la nivelul creierului care face ca persoana să nu mai aibă o poftă la fel de mare de dulciuri.

Specialiştii sunt de părere că această descoperire poate ajuta la îmbunătăţitrea dietei în cazul pacienţilor care suferă de diabet, dar şi la persoanele care au probleme cu greutatea.

În cadrul cercetării, specialiştii au realizat o serie de teste în laborator pe cobai. În primă fază, cercetătorii au injectat hormonul FGF21 la o parte dintre cobai, apoi i-au pus să aleagă pe toţi fie alimente specifice unei diete normale, fie altele care conţineau o cantitate mai mare de zaharuri.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că prima grupă de cobai, cei cărora le-a fost administrat hormonul FGF21, au consumat de şapte ori mai puţine dulciuri, spre deosebire de ceilalţi.

„Vrem să facem studii pe eşantioane mai mari, tocmai pentru a descoperi cu exactitate care sunt căile neurale prin care acest hormon produs de ficat poate ajuta la combaterea poftei de dulce, problemă cu care se confruntă multe persoane“, a afirmat Matthew Potthoff, profesor universitar de Farmacologie în cadrul Universităţii din Iowa, SUA.