Este dovedit: nu există de fapt criza vârstei mijlocii
Specialiştii susţin că de fapt fericirea nu urmează o curbă anume şi atinge cote maxime în jurul vârstei majoratului, după care scade.
De fapt, la maturitate starea de bine nu este mai redusă, ci creşte gradual din perioada adolescenţei, către tinereţe, apoi către maturitate.
În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat rezultatele de la alte cercetări la care participanţii au fost întrebaţi în legătura cu vârsta la care au fost cei mai fericiţi.
După ce au verificat rezultatele obţinute de la voluntari, cercetătorii au ajuns la concluzia că după vârsta de 30 de ani persoanele s-au simţit cel mai fericite, starea care a durat chiar şi după 40 de ani.
„Cea mai semnificativă creştere în ceea ce priveşte starea de bine, de fericire s-a stabilit că are loc în perioada 18-30 de ani, dar cu toate acestea ea nu scade după 40 de ani cum se credea până acum. Rezultatele studiului nostru au arătat că de fapt în jurul vârstei de 40 de ani fericirea nu scade, ceea ce poate duce la apariţia aşa-zisei crize de vârsta mijlocie“, a afirmat Nancy Galambos, profesor la Universitatea din Alberta din Canada.
Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Developmental Psychology“.