Dispozitiv nou pentru tratarea migrenelor

1 2 jpg jpeg

Dacă ai între 25 şi 55 de ani, înseamnă că te încadrezi în segmentul cel mai predispus la migrene. Alcoolul, anumite alimente (brânzeturi, alimente cu monoglutamat de sodiu, cafea, ciocolată), stresul, foamea, menstruaţia, somnul insuficient, exerciţiile fizice prea intense şi schimbările meteorologice sunt factorii care declanşează sau agravează migrenele.

Acest neajuns poate fi combătut cu ajutorul noului dispozitiv Cefaly Dual, creat pentru a-ţi îmbunătăţi calitatea vieţii. “Noua terapie este neinvazivă, neiradiantă şi foarte uşor de folosit: dispozitivul se aşază pe frunte cu ajutorul unui plasture, iar în timpul folosirii, pacientul îşi poate desfăşura activităţile obişnuite. Aparatul are două setări: tratament în acut (o oră) şi tratament preventiv (zilnic, 20 de minute). Folosit în setarea acută, aparatul scapă total de durere o treime dintre pacienţi şi reduce intensitatea durerii semnificativ pentru 8 din 10 pacienţi. Atunci când este folosit în setarea de prevenţie, dispozitivul poate reduce tratamentul medicamentos cu 75% şi frecvenţa episoadelor de migrene cu peste 50%.”, explică dr. Bogdan Pană, medic neurolog la Centrul Medical Emerald.

Pachetele HEAD’s UP de la clinica Emerald, singura din România care pune la dispoziţia pacienţilor acest tratament, există în trei variante diferite (pentru 3, 6 sau 12 luni), având şi controale neurologice incluse. Costul este de aproximativ 200 de lei pe lună şi, pentru o eficienţă sporită, se recomandată o terapie de 3 luni.

Statisticile arată că 12% din populaţia lumii suferă de migrene, femeile fiind mult mai afectate decât bărbaţii, dar mai mult de jumătate dintre persoanele care se confruntă des cu migrenele nu sunt niciodată diagnosticate.