Dieta care previne recidiva în cazul cancerului mamar

1 2 jpg jpeg

De asemenea, rezultatele obţinute în urma cercetării au mai evidenţiat şi faptul că acest tip de dietă mediteraneană poate ajuta şi la prevenirea acestei forme de cancer cu aproximativ 68%.

La studiul, realizat la oamenii de ştiinţă de la Spitalul „Piacenza“ din Italia, au participat 300 de femei care au reuşit să scape de cancer mamar.

După ce le-au fost analizate şi obiceiurile alimentare, specialiştii au ajuns la concluzia că o parte dintre ele respectau în mare principiile dietei mediteraneene (consumau cu precădere mai mult ulei de măsline, peşte, dar şi legume şi fructe proaspete).

În cazul lor şi riscul de revidivă a cancerului de sân era mai redus, spre deosebire de celelalte participante la studiu care aveau o alimentaţie obişnuită.

„Frica de recidivă este una dintre cele mai mari temeri pe care le au femeile care sunt diagnosticate cu cancer de sân şi care urmează un tratament pentru această afecţiune. Bine de ştiut este că un consum ridicat de ulei de măsline, dar şi alte alimente specifice dietei mediteraneene este de ajutor în acest sens“, a afirmat Samia al Qadhi, preşedinte executiv al Centrului „Breast Cancer Care“.

Dieta mediteraneană presupune un consum ridicat de legume, fructe, nuci, seminţe, peşte, ulei de măsline şi cereale integrale.