De ce trebuie să te îngrijoreze sforăitul copilului

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani sfătuiesc părinţii să acorde mai multă atenţie acestui aspect, cu atât mai mult cu cât sforăitul persistent poate favoriza apariţia sindromului de apnee în somn, problemă asociată cu apariţia mai multor afecţiuni.

├Än plus, sfor─âitul poate influen┼úa ┼či capacitatea de concentrare ├«n timpul orelor de ┼čcoal─â, ceea ce poate duce ├«n timp la apari┼úia dificult─â┼úilor de ├«nv─â┼úare, respectiv a rezultatelor ┼čcolare mai slabe.

La aceste concluzii au ajuns speciali┼čtii de la Universitatea din Chicago (SUA) dup─â ce au realizat o analiz─â la care au participat 1.359 de ┼čcolari, cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 5 ┼či 7 ani.

Ini┼úial, elevii au fost ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n mai multe grupuri: dac─â sfor─âiau sau nu, dar ┼či pentru cei care sufereau de apnee ├«n somn.

Ulterior, ei au r─âspuns la mai multe ├«ntreb─âri ┼či le-au fost verificate cuno┼čtin┼úele din diferite domenii. Astfel, rezultatele au ar─âtat c─â scoruri mai mici au ob┼úinut elevii care obi┼čnuiau s─â sfor─âie, spre deosebire de ceilal┼úi.

ÔÇ×Sfor─âitul este una dintre problemele de care p─ârin┼úii trebuie s─â ┼úin─â cont. Riscurile nu sunt doar pentru s─ân─âtatea ├«n cazul copilului, ci ┼či ├«n ceea ce prive┼čte rezultatele lui ┼čcolareÔÇť, a afirmat Leila Gozal, cercet─âtor ├«n cadrul Universit─â┼úii din Chicago.