De ce să nu renunţi la ciocolată

1 2 jpg jpeg

Câteva pătrăţele de ciocolată amăruie pe zi nu-ţi afectează silueta: din contră, îţi dau o stare de bine şi scad colesterolul rău. Recunoşti uşor ciocolata de calitate după textura fină şi culoarea închisă. Nu se rupe cu sunet înăbuşit, se topeşte uşor, nu se lipeşte de dinţi şi nu se fărâmiţează.

Din ce e făcută o ciocolată bună

Pe lista ingredientelor din care este făcută ar trebui să apară unt de cacao, masă uscată de cacao, zahăr pudră. Un astfel de desert îţi aduce un plus de minerale (magneziu, fier, potasiu), acizi graşi, fibre solubile (la 100 de grame de ciocolată sunt 11 grame de fibre), antioxidanţi, flavonoide şi polifenoli. Ultimele trei întârzie efectele îmbătrânirii, îţi întăresc sistemul imunitar şi te protejează de boli de inimă.

Atenţie!

Evită să mănânci ciocolată seara, pentru că are cafeină şi te va ţine trează mult peste ora ta obişnuită de culcare.

Un antidepresiv natural

Pe unii, Sărbătorile îi întristează, mai ales dacă sunt nevoiţi să le petreacă în singurătate sau la locul de muncă. În cazul în care şi tu ai o dispoziţie proastă, eşti stresată sau, mai grav, te lupţi cu stări depresive, ciocolata te face să te simţi mai bine şi să-ţi găseşti echilibrul emoţional de care ai nevoie. Câteva pătrăţele de ciocolată sunt de ajuns pentru a obţine un plus de magneziu şi pentru a stimula producerea de serotonină, un neurotransmiţător cu efect antidrepresiv şi antistres. Potasiul din compoziţia ciocolatei te energizează, îţi îmbunătăţeşte memoria, te ajută să te concentrezi mai bine.

Reduce nivelul de colesterol

Veste bună pentru tine, dacă adori ciocolata neagră: nu duce la o creştere periculoasă a nivelului de colesterol rău, dimpotrivă! Studiile au demonstrat că un consum moderat de ciocolată amăruie reduce colesterolul rău şi creşte aportul de colesterol bun. Acidul stearic pe care-l conţine previne formarea depunerilor de grăsimi (plăci de aterom) pe vasele de sânge, îngustându-le.

Citeşte mai multe pe această temă AICI