De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii

1 2 jpg jpeg

Un studiu japonez a arătat că femeile au o speranţă de viaţă mai mare decât bărbaţii, deoarece sistemul lor imunitar este mai rezistent şi îmbătrânesc într-un ritm mai lent. La cercetare au luat parte 356 de voluntari sănătoşi, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 90 de ani, cărora li s-au luat probe de sânge. A fost analizat nivelul celulelor albe şi calitatea întregului sistem imunitar. Cercetătorii au constatat că atât bărbaţii, cât şi femeile au mai puţine celule albe pe măsură ce îmbătrânesc. Însă bărbaţiii pierd mai multe celule albe, spre deosebire de femei. La persoanele de sex masculin, este mai rapidă scăderea majorităţii celulelor T şi a limfocitelor B, două elemente-cheie ale sistemului imunitar.

Femeile trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult, spre deosebire de bărbaţi

Oameni de ştiinţă din Germania, Danemarca, Suedia, Statele Unite ale Americii au adunat date de la peste un milion de persoane, pe parcursul a aproximativ 200 de ani. Ei sunt de părere că femeile, având doi cromozomi X, sunt privilegiate. Au un sistem imunitar mai puternic, ceea ce le face mai rezistente în faţa infecţiilor.

O altă explicaţie este dată de Dr. Jamin Brahmbhatt, chirurg urolog la Spitalul Orlando din Florida. El spune că bărbaţii au o speranţă mai mică de viaţă şi din cauza stilului de viaţă pe care îl au. Nu au grijă de ei în acelaşi mod în care o fac femeile, nu se hrănesc la fel de sănătos şi nu pun sănătatea la mare preţ.

Femeile, mai puţin predispuse la boli de inimă

Un alt studiu susţine că femeile au avantajul că nu sunt la fel de predispuse la boli de inimă precum bărbaţii. Persoanele de sex feminin se îmbolnăvesc de inimă în jurul vârstei de 70-80 de ani, cu 10 ani mai târziu, spre deosebire de bărbaţi. Concluzia aparţine unui studiu realizat la Universitatea din Boston, SUA.