Cum să-ţi reduci nivelul colesterolului în mod natural
Măceşe
Un pahar de vin de măceşe stimulează circulaţia sângelui.
Pentru a-l prepara, lasă la macerat, 14 zile, 100 de grame de măceşe bine spălate într-un litru de vin. Treci vinul printr-o sită, apoi îl păstrezi într-un recipient de culoare închisă.
Citeşte şi: La ce este bun siropul de măceşe
Lapte vegetal
La masa de dimineaţă, mănâncă un bol de cereale integrale cu lapte vegetal, de soia sau de migdale. Laptele de soia îţi aduce un plus de vitamina B, fier şi fibre care scad colesterolul.
Pentru a-l face în casă, ai nevoie de o cană de granule de soia pe care le ţii la înmuiat într-o cană cu apă 12 ore sau peste noapte.
Strecori soia şi o treci prin blender împreună cu o cană cu apă caldă. La final, strecori laptele şi-l mai pui la foc mic circa 40 de minute.
Fructe
Nu uita nici de fructe care menţin colesterolul la nivelul normal, adică sub 200 mg/dl. Dacă te ştii cu colesterolul mărit, bea zilnic suc de mere sau de grepfrut. Mănâncă afine sau fructe de pădure, chiar şi sub formă de dulceţuri sau siropuri făcute în casă. Conţin un antioxidant numit pterostilben care se găseşte şi în struguri.
Nuci, fistic, alune de pădure
La gustări, ia câte o mână de alune, alune de pădure, fistic, nuci sau migdale. Acestea reduc colesterolul rău cauzat de mesele copioase şi previn bolile cardiovasculare datorită acizilor graşi Omega-3 pe care-i conţin. În acest mod, împiedici deteriorarea arterelor din pricina acumulării de colesterol sub formă de plăci de aterom care este posibil să le blocheze.
Leacuri din natură
Ceaiurile din plante medicinale sunt o altă variant de a reduce nivelul colesterolului rău. Cele mai bune sunt de păpădie, de pătlagină şi de păducel. Infuzia de pătlagină se face dintr-o lingură de frunze peste care se toarnă o cană cu apă fiartă. O bei treptat pe parcursul mai multor ore. Procedezi la fel şi în cazul celorlaltor plante. Bea câte 3 căni de infuzie în fiecare zi.