Cum să ai de Crăciun mai multă energie şi sănătate?

1 clicksanatate 1 2 jpg jpeg

Stresul la apropierea sărbătorilor de iarnă poate fi copleşitor pentru femei. Uneori, la final de an, multe femei sunt prea obosite şi de aceea percep această perioadă ca fiind extrem de stresantă, din cauza timpului liber destul de limitat.

Adesea, se ajungea la epuizarea şi datorită depresiei sezoniere, ce se manifestă în acest anotimp. Psihologii spun că multe persoane devin triste pentru că îşi compară viaţa cu a altora şi asta le perturbă buna-dispoziţie şi starea de spirit interioară.

Nu te stresa înainte de Crăciun!

Pentru a te simţi mai bine de sărbători, nu te stresa inutil înainte de Crăciun, fă treburile cu calm. Anxietatea care apare la unele persoane în această perioadă poate deveni apăsătoare şi produce simptome precum: stări de deprimare şi nervozitate, bătăi rapide ale inimii, dureri de stomac, deranj la burtă, apăsare în piept. 

Fă cumpărăturile din timp!

Încă de la 1 decembrie s-au aprins luminile de Crăciun în oraş şi au apărut în magazine promoţii şi reduceri la produsele cosmetice şi de îmbrăcăminte, ce pot fi cadouri frumoase în seara de Ajun. Acum poţi cumpăra în magazine online parfumuri, decoraţiuni pentru casă şi bradul de Crăciun, seturi cadou de produse cosmetice, haine, accesorii şi jucării la preţuri avantajoase.

Cel mai indicat este să faci cumpărături online, pentru a evita stresul şi aglomeraţia şi a termina mai rapid această activitate, chiar din confortul casei tale. Prin cumpărături online vei economisi timp şi energie, nu vei avea nevoie să mergi la magazinele şi supermarketurile din oraş şi să stai la cozi obositoare. Când faci cumpărături într-un magazin online te simţi mai bine, eşti mai relaxată, nu mai ai niciun stres înainte de Crăciun şi Anul Nou.

2 clicksanatate 2 2 jpg jpeg

Cu cât îţi planifici mai devreme cumpărăturile de Crăciun, cu atât vei fi mai puţin obosită şi mai puţin tensionată. Ideal este să achiziţionezi cât mai repede cadourile asociate cu această sărbătoare, pentru a scăpa de o grijă şi a fi mai liberă, ceea ce va fi un lucru bun pentru bunăstarea şi sănătatea ta.

Pentru a face economie poţi cumpăra mai puţine cadouri şi organiza o tombolă de Crăciun în familie. Asta înseamnă ca fiecare persoană din familie să cumpere câte un singur cadou. Prin această metodă distractivă se trage la sorţi, pentru a afla cine dă cadoul şi cui.  

Pregăteşte bradul şi decoraţiunile de Crăciun într-o atmosferă relaxantă!

Totul este mai plăcut şi mai uşor de făcut într-o atmosferă relaxantă. Pentru asta combină munca cu distracţia şi fă treburi împreună cu cei din familie.

Pentru a împodobi bradul de Crăciun nu ai nevoie de prea multe decoraţiuni, le poţi folosi pe cele din anii trecuţi, pentru a nu mai face cumpărături în plus.

Verifică dacă instalaţiile de brad funcţionează şi nu te stresa dacă unele deja s-au ars, le poţi înlocui rapid cu altele noi, oferta fiind destul de variată în magazinele online şi cele din oraş. 

Cum să te simţi mai plină de energie de Crăciun?

3 clicksanatate 3 1 jpg jpeg

Pentru a te pregăti de sărbători şi a avea mai multă energie, trebuie să-ţi doreşti asta şi să-ţi faci timp şi pentru odihnă. Nu este nevoie să faci totul perfect, nu-ţi mai fă prea multe griji pentru că acestea duc la stres, tensiune şi anxietate. Dacă ai prea multe treburi de făcut, mai dă sarcini şi celor din familie, care cu siguranţă sunt bucuroşi să te ajute, să terminaţi la timp toate problemele de Crăciun. 

Pentru a nu suferi de stări accentuate de tristeţe, mulţumeşte-te cu ceea ce ai, cu faptul că vei petrece un Crăciun liniştit alături de oameni dragi, cum sunt cei din familie şi prietenii. Întotdeauna sunt lucruri de care să fii mândră şi deci nu trebuie decât să le apreciezi şi să te bucuri de prezent. Dacă trăieşti cu gânduri negative şi eşti mereu dezamăgită, asta îţi va accentua starea de dispoziţie neplăcută şi anxietatea.