Cum ne afectează poluarea sonoră
Circulaţia rutieră, conversaţiile, transportul în comun şi muzica de fond sunt factori frecvenţi de poluare sonoră în marile metropole, arată un studiu al Institutului GfK Eurisko comandat de compania pentru soluţii auditive Amplifon, citat de Mediafax. Conform studiului, efectuat în 11 ţări industrializate, poluarea sonoră este foarte ridicată în Statele Unite, Italia şi Franţa. Spre exemplu, 27% dintre locuitorii oraşelor din Franţa sunt expuşi poluării sonore, Parisul fiind cel mai afectat. Poluarea sonoră generează afecţiuni precum tulburări de somn, de concentrare şi de dispoziţie, dureri de cap şi accidente vasculare cerebrale. Circa 10.000 de persoane mor anual, în marile metropole, din cauza afecţiunilor generate de nivelul ridicat al poluării sonore, notează France TV Info.
În ceea ce priveşte poluarea aerului, potrivit OMS, Delhi este oraşul care are cel mai poluat aer din lume, iar Beijing nu se află nici în primele 50 de oraşe în clasament. Între primele zece oraşe din lume care au cel mai poluat aer, şase sunt în India, trei în Pakistan şi unul în Iran.
În Delhi, aproape 4.4 milioane de elevi au probleme grave cu plămânii la maturitate, potrivit unui raport al Institutului Naţional de Cancer Chittaranjan.