Copilul tău sforăie? Iată la ce este predispus!

1 2 jpg jpeg

Cea mai recentă cercetare în domeniu a arătat că problemele legate de sforăit pot duce în timp la dezvoltarea apneei în somn, ceea ce favorizează apariţia stării de oboseală peste zi, chiar şi a problemelor de creştere sau la enurezis (udatul patului în timpul somnului).

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au examinat problemele legate de sforăit în cazul a 1.300 de copii din Suedia, încă de la naştere până la vârsta de 11 ani.

Dintre participanţii la studiu, 5% aveau probleme de respiraţie şi de sforăit în timpul somnului în mod frecvent (chiar şi de câteva ori pe săptămână).

Mai mult, după ce au analizat şi notele de la şcoala şi stările pe care cei mici le aveau în timpul zilei, cercetătorii au ajuns la concluzia că 1 din 3 copii întâmpinau probleme de concentrare şi de învăţare în timpul orelor de curs de la grădiniţă şi de la şcoală.

„În cele mai multe din cazuri, copiilor care au probleme legate de sforăit le este afectată şi calitatea vieţii de zi cu zi. Bine de ştiut este că cei care sunt diagnosticaţi cu apnee în somn au mai multe dificultăţi în ceea ce priveşte procesul de concentrare, respectiv cel de învăţare“, a precizat Gunnhildur Gudnadottir, cercetător în cadrul Universităţii Gothenburg din Suedia.