Copilul tău este stresat? Iată cum îi poate fi afectată sănătatea!

1 2 jpg jpeg

Aceasta este concluzia la care au ajuns speciali┼čtii dup─â ce au realizat o cercetare pe o perioad─â de 45 de ani, la care au participat 7.000 de persoane n─âscute ├«n aceea┼či lun─â ├«n Marea Britanie.

Dup─â ce i-au pus pe voluntari s─â r─âspund─â la mai multe ├«ntreb─âri legate de stres, de s─ân─âtatea fizic─â ┼či cea psihic─â la diferite intervale de v├órst─â (7, 11, 16, 23, 33 ┼či 42 de ani), cercet─âtorii au ajuns la concluzia c─â participan┼úii care treceau mai des prin situa┼úii stresante aveau un scor cardio-metabolic mai redus.

├Än schimb, participan┼úii care au avut o copil─âriei ferit─â de stres au ob┼úinut un scor cardio-metabolic mai ridicat. De asemenea, cercet─âtorii au observat c─â riscul de apari┼úie a afec┼úiunilor cardiovasculare la maturiate era mult mai mare la participan┼úii care aveau probleme ┼či cu greutatea.

ÔÇ×Stresul psihologic pe care copilul ├«l resimte pe perioada copil─âriei poate s─â contribuie la dezvoltarea de boli cardiace la maturitate. Important este ca p─ârin┼úii s─â observe ┼či s─â ia m─âsuri din timp. Prevenirea ┼či interven┼úia rapid─â ├«n ceea ce prive┼čte stresul din perioada copil─âriei are un rol semnificativ ├«n apari┼úia problemelor inimiiÔÇť, a afirmat Ashley Winning, cercet─âtor la ┼×coala de S─ân─âtate Punlic─â din cadrul Universit─â┼úii Harvard.