Clinică stomatologică angajează ucraineni şi oferă tratamente gratuite refugiaţilor care au nevoie de acestea
Clinica dentară Trident, din Bucureşti, îşi oferă disponibilitatea să angajeze refugiaţi ucraineni, specializaţi în domeniul stomatologic, pentru cele două centre din cadrul grupului, oferind totodată tratamente dentare gratuite refugiaţilor care au nevoie de acestea.
„În ultimele două săptămâni, am văzut o implicare extraordinară a cetăţenilor şi autorităţilor române, în sprijinul refugiaţilor ucraineni. Chiar dacă o parte din refugiaţi se află în România doar în tranzit, mulţi vor rămâne la noi în ţară pe termen lung şi trebuie să gândim pentru aceştia măsuri de sprijin suplimentare.
Uşile Clinicii Trident sunt deschise pentru vecinii noştri ucraineni, fie că sunt profesionişti din aria stomatologiei care vor să se angajeze, fie că sunt simpli cetăţeni care se confruntă cu o urgenţă dentară şi vor să o rezolve la noi, în mod gratuit,” afirmă dr. Florin Lăzărescu, cofondator al Clinicii Trident.
Cei interesaţi să aplice pentru un loc de muncă în cadrul Clinicii Trident sunt rugaţi să trimită un email la adresa: office@clinicatrident.ro.
Persoanele refugiate care se confruntă cu o urgenţă stomatologică şi doresc tratarea gratuită a acesteia, sunt rugate să contacteze Societatea de Stomatologie Estetică din România la numărul de telefon: 0726.691.132 sau la email: office@sser.ro. În funcţie de oraşul în care se află refugiaţii, SSER îi va direcţiona către cea mai apropiată clinică parteneră, Trident realizând astfel de intervenţii pentru refugiaţii din Bucureşti.
După acţiunile publice şi private menite să sprijine accesul refugiaţilor în ţara noastră, reprezentanţii Trident scot în evidenţă şi măsurile care facilitează accesul acestora pe piaţa muncii din România.
Pe de-o parte, Guvernul a simplificat, prin Ordonanţă de Urgenţă, cadrul legislativ privind angajarea ucrainenilor pe teritoriul României. Astfel, aceştia se vor putea angaja în ţara noastră fără să mai obţină viza de şedere în scop de muncă. Mai mult decât atât, în cazul în care nu au acte doveditoare care să ateste îndeplinirea condiţiilor de studii sau de experienţă profesională, refugiaţii ucraineni vor putea înlocui aceste documente cu o declaraţie pe proprie răspundere.
Pe de altă parte, şi societatea civilă sprijină accesul refugiaţilor ucraineni pe piaţa muncii:
„Am fost impresionat de programatorii români care au construit în timp record o platformă prin care refugiaţii ucraineni îşi pot găsi un loc de muncă, atât în România cât şi în străinătate. Platforma jobs4ukr.com este disponibilă atât în engleză cât şi în ucraineană şi sute de companii au urcat deja oferte de muncă. Vreau să îi felicit pe această cale pe programatorii români care au făcut posibilă platforma,” adaugă dr. Florin Lăzărescu.