Cercetătorii au descoperit punctul slab al virusului COVID-19?
O nouă veste bună legată de combaterea virusului SARS-CoV-2 vine de la oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au observat că anticorpii recoltaţi de la un pacient care a avut SARS, în 2006, au “chimie” cu virusul COVID-19.
Experţii de la Scripps Research Institute, din San Diego, California, sugerează că au descoperit “călcâiul lui Ahile” la virusul COVID-19, scrie mediafax.ro. Cum au ajuns la această ipoteză? Oamenii de ştiinţă au utilizat anticorpi de la un fost pacient cu SARS, infectat în 2006, şi au observat că aceştia s-au ataşat de o anumită zonă a virusului. Este vorba, de fapt, de aproape aceeaşi reacţie pe care au avut-o anticorpii când au fost testaţi pe virusul SARS, descoperit în 2003.
Altfel spus, în studiile de laborator, anticorpii care luptă împotriva SARS s-au ataşat şi noului coronavirus care provoacă infecţia de COVID-19.
Anticorpii i-au dezvăluit zona sensibilă
Porţiunea care a atras anticorpii ar putea fi considerată drept slăbiciunea lui SARS-CoV-2, zonă ce poate fi atacată cu medicamente, în încercarea de a descoperi remediul pentru eradicarea virusului.
Profesorul Ian Wilson a explicat într-o lucrare de ştiinţă că anticorpii recoltaţi de la un fost pacient cu SARS nu s-au ataşat la SARS-CoV-2 întocmai cum s-a întâmplat în trecut, la virusul SARS. Cu toate acestea, este o descoperire importantă, care ar putea duce la uciderea virusului.
“Aceste cunoştinţe suplimentare obţine despre virus şi despre structura sa pot ajuta în obţinerea unui vaccin împotriva acestuia, dar şi al altor tipuri de coronavirusuri”, a spus dr. Ian Wilson.
@shutterstock