„Cel mai mare noroc l-am avut cu oamenii minunaţi pe care i-am întâlnit la SANADOR”

1 conf herghelegiu png png

Beatrice este pacientă SANADOR încă de la deschidere: la Clinica SANADOR Decebal, era monitorizată pentru chisturi ovariene dermoide operate. Acestea sunt tumori ovariene benigne, de cele mai multe ori inofensive, ce apar adesea la femeile de vârstă fertilă. Până la 15% din femeile cu chisturi dermoide prezintă astfel de tumori la ambele ovare. Chisturile dermoide conţin foliculi de păr, piele şi ţesut glandular şi, netratate, pot creşte riscul de infecţie şi de cancer ovarian.

În anii care au urmat, pacienta a trecut, periodic, printr-o serie de intervenţii chirurgicale şi puncţii pentru extragerea lichidului ce continua să se formeze în pelvis, pentru a evita ruperea chisturilor şi producerea unor complicaţii severe.

În 2019, în urma unui nou consult la Dr. Virginia Ţârlea şi Conf. Dr. Doru Herghelegiu, având în vedere înaintarea în vârstă a pacientei şi vechimea patologiilor, pentru a evita orice risc, i s-a recomandat efectuarea unei histerectomii. Histerectomia reprezintă intervenţia chirurgicală de extirpare a uterului, adesea împreună cu anexele (trompe uterine şi ovare), fiind indicată în cazul unor afecţiuni ale uterului şi ale anexelor.

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa de obstetrică-ginecologie, condusă de Conf. Dr. Doru Herghelegiu, împreună cu cea de chirurgie generală, a realizat histerectomia subtotală cu anexectomie stângă şi enterectomie segmentară, cu visceroliză şi omentectomie parţială.

În urma unor investigaţii suplimentare, diagnosticată cu ocluzie intestinală, Beatrice a fost supusă unei noi intervenţii – enterectomie extinsă, cu ileostomie terminală. La aproximativ o lună de la a doua intervenţie, echipa condusă de Dr. Bogdan Marţian, şeful Secţiei Chirurgie Generală din Spitalul Clinic SANADOR, a efectuat o a treia intervenţie pacientei, o enterectomie segmentară cu ileo-ascendento-anastomoză mecanică şi rezecţie anterioară de rect, cu colo-recto-anastomoză mecanică.

„Cel mai mare noroc l-am avut cu oamenii minunaţi pe care i-am întâlnit în spital şi mâinile lor de aur, care m-au ajutat să trec peste această cumpănă şi să fiu astăzi în viaţă, trăind ca un om normal, bucurându-mă de viaţă”, povesteşte Beatrice. „Oamenii aceştia minunaţi, care se luptă continuu şi neobosit pentru viaţa pacienţilor lor, cu multe nopţi nedormite, zile lungi şi obositoare, departe de familiile lor, mi-au fost alături în cele mai grele zile, când nu mai aveam speranţă, când frustrarea şi deznădejdea mă copleşeau, mi-au alinat durerile, mi-au pansat rănile la propriu, dar şi la figurat, m-au ţinut de mână, mi-au zâmbit, m-au îmbărbătat şi au făcut aproape imposibilul pentru ca în final eu să fiu bine. Le mulţumesc şi le transmit toată recunoştinţa mea, sănătate şi putere în lupta lor de a salva în continuare vieţi, cu devotament şi pasiune.”

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, pune la dispoziţia pacienţilor săi un portofoliu complet de echipamente de înaltă performanţă pentru diagnostic şi tratament şi o echipă medicală de prestigiu, cu vastă experienţă şi rezultate de succes, conectată în permanenţă la cele mai recente şi moderne protocoale terapeutice.