Ce te fereşte de accidentul vascular cerebral

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea din New York (SUA) au descoperit că un somn de 7-8 ore pe noapte şi câteva şedinţe de activitate fizică de 30-60 de minute pe săptămână pot reduce semnificativ predispoziţia pentru accidentul vascular cerebral la persoanele adulte.

Mai exact, acest risc scade cu 25%. În schimb, această situaţie se schimbă dacă persoanele dorm mai mult sau mai puţin pe timpul nopţii.

Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că persoanele care obişnuiesc să doarmă mai mult de 8-9 ore pe noapte sunt cu 146% mai predispuse acestui tip de afecţiune cardiovasculară.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat în perioada 2004-2013 starea de sănătate, stilul de viaţă, caracteristicile demografice şi alţi factori în cazul a 288.888 de adulţi, cu vârsta medie de 45 de ani.

În urma analizelor, oamenii de ştiinţă americani au spus că voluntarii care făceau de câteva ori pe săptămână mişcare (indiferent că era vorba de alergări uşoare, de ciclism, de înot sau de treburile gospodăreşti) şi aveau un program stabil de somn erau mai ferite de accidentul vascular cerebral.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul conferiţei din 2016 a Asociaţiei Americane privind Accidentul Vascular Cerebral.