Ce să mănânci la micul dejun ca să slăbeşti
De aceea, specialiştii recomandă ca la prima masă din zi să consumăm lapte, iaurt, brânză, ouă şi ton, alimente care menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai mare de timp.
De asemenea, micul dejun bogat în proteine poate menţine nivelul de zahăr din sânge în limitele normale, factor care reduce riscul de apariţie a diabetului zaharat.
În cadrul studiului, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare şi starea de sănătate la cei 48 de voluntari care erau supraponderali sau obezi (cu vârsta medie de 59 de ani), ei fiind diagnosticaţi cu diabet de tipul II.
Timp de 23 de luni, participanţii au mâncat porţii mai mari de alimente la micul dejun, medii la masa de prânz şi mai mici la cină. O parte dintre ei au luat mic dejun bogat în proteine, în timp ce ceilalţi au consumat alimente bogate în carbohidraţi.
Astfel, rezulatatele obţinute în urma analizelor au arătat că voluntarii care au consumat mai multe proteine la micul dejun au reuşit să piardă cel mai mult în greutate. În plus, aveau nivelul glicemiei din sânge în limite normale.
„Consumate la prima masă din zi, proteinele aduc cele mai multe beneficii în ceea ce priveşte scăderea în greutate şi prevenirea diabetuui de tipul II“, a afirmat Daniela Jakubowicz, profesor de medicină în cadrul Universităţii din Tel Aviv, Israel.