Ce preferinţe alimentare au românii

1 2 jpg jpeg

Carbohidraţii şi mâncarea de tip fast-food reprezintă o prioritate pe lista poftelor alimentare pentru 3 din 10 români.

În ceea ce priveşte atitudinea participanţilor vizavi de poftele culinare, peste 60% dintre respondenţi declară că le dau curs fără a avea regrete. Pe de altă parte, 3 din 10 respondenţi reuşesc să îşi înfrâneze pofta alimentară, iar 2 din 10 români răspund în favoarea poftei, însă se gândesc ulterior la efectele negative ale acesteia.

Când vine vorba de frecvenţa cu care apar poftele alimentare, 63,11% dintre respondenţi declară că li se întâmplă des şi foarte des să li se facă poftă de un anumit aliment.

Pentru a pierde în greutate sau pentru a se menţine, românii apelează la mai multe metode pe care le consideră eficiente. Mai exact, 35% din participanţi apelează la sport pentru a se menţine, 26% la diete alimentare (sau de detoxificare), în timp ce 20% preferă suplimentele de slăbit, potrivit studiului realizat de XL–S Medical.

„Deşi este întotdeauna mai bine să se recurgă la metode naturale de slăbire, recomandările de modificare a stilului de viaţă sunt de multe ori insuficiente. Obezitatea este o problemă complexă, care necesită o abordare multimodală, o strategie individualizată, dincolo de simpla recomandare de dietă şi mişcare. Indiferent de metodele folosite, în afara eficienţei lor, este obligatorie siguranţa pentru sănătate. Suplimentele de slăbit testate amănunţit şi aprobate de autorităţile medicale reprezintă o alternativă viabilă, cu rezultate imediate atunci când sunt combinate cu un program adecvat de dietă şi exerciţii fizice. Suplimentele de slăbit pot contribui la creşterea ratei metabolice, la prevenirea adaptării biologice a organismului, la restricţia calorică impusă de dietă şi la gestionarea poftelor alimentare”, a spus Catrinel Macovei, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Rezultatele aceleiaşi cercetări au mai evidenţiat şi faptul că printre cele mai râvnite alimente şi băuturi la care românii poftesc cel mai des, se numără fructele, în proporţie de 68,53%, urmate îndeaproape de ciocolată – 65,11%, prăjituri – 57,21%, cafea – 54.63% şi pizza – 51,43%.