Ce-i pui în pacheţelul pentru şcoală?

1 2 jpg jpeg

Din grabă şi din dorinţa de a-i convinge pe cei mici să mănânce, părinţii aleg să cumpere snack-uri sau diverse dulciuri în locul unor gustări sănătoase.

Când fac acest lucru, ar trebui să fie foarte atenţi la etichetele produselor, pentru ca acestea să nu conţină coloranţi, conservanţi, sulfiţi, amelioratori sau amplificatori de gust.

E indicat să cumpere alimente bogate în fibre şi proteine care să le susţină creşterea.

Şi zahărul pe care-l conţine produsul ales pentru un copil este importantă, existand o diferenţă de indice glicemic foarte mare între un îndulcitor rafinat şi fructoza naturală din fructe.

Ce gustări sunt bune pentru cei mici?

Un pachet sănătos şi săţios pentru şcoală ar trebui să conţină pe lângă un sandviş, o gustare care să-l oprească pe cel mic să consume alimente care-i dăunează.

Îi poţi da biscuiţi organici dulce sau săraţi, cu seminţe sau din ovăz integral, un rulou din fructe plin de vitamine sau figurine raw cu forme interesante, fructe uscate, deshidratate, fără zahăr adăugat sau sulfiţi.

Citeşte şi: Cele mai rele mezeluri pentru copii

Românii devin interesaţi de alimentaţia sănătoasă

Sunt încă diferenţe mari între obiceiurile de consum din ţările din vestul Europei şi România atunci când vine vorba de grija pentru o alimentaţie sănătoasă. Potrivit lui Dragoş Erceanu, reprezentantul unui importator de produse de nutriţie 100% naturale, Unicorn Naturals, se observă o schimbare şi la noi:

„Consumatorul român începe să fie din ce în ce mai interesat să se informeze în privinţa alimentaţiei sănătoase, mai ales atunci când vine vorba de copii (…) Românii nu mai adaugă în coş tot ce văd la raft, încep să citească etichetele produselor şi să evite anumite ingrediente, conştientizând ce repercusiuni pot avea anumiţi coloranţi, sulfiţi, conservanţi sau zahărul rafinat asupra sănătăţii copiilor lor”, a subliniat reprezentantul Unicorn Naturals.

Te-ar mai putea interesa: Cina sănătoasă pentru cei mici

Diferenţa de preţ între o gustare clasică şi una naturală nu este mare, însă calitatea produselor poate fi cu totul alta. „Desigur, este mai ieftin să cumpărăm un covrig, o merdenea, nişte jeleuri clasice pline de E-uri şi coloranţi sau un corn cu ciocolată, însă este la fel de sănătos? De fapt, nu ar mai trebui să ne punem problema de ce un produs natural este mai scump, ci de ce toate celelalte sunt atât de ieftine”, adaugă Dragoş Erceanu.