Ce efect are prezervativul asupra florei vaginale

1 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii chinezi au efectuat un studiu la care au participat 164 de femei, clinic s─ân─âtoase, cu v├órste curpinse ├«ntre 18 ┼či 45 de ani.

Toate femeile din experiment erau c─âs─âtorite ┼či nu utilizau pilule anticoncep┼úionale pe baz─â de hormoni, pentru a preveni sarcinile nedorite. Principala metod─â de contracep┼úie fiind clasicul prezervativ.

Studiul a constat în analiza nivelului de lactobacilli, un grup de bacterii bune care sunt predominante în flora vaginală a multor femei.

Lactobacilii sunt bacteriile care produc acid lactic ┼či peroxid de hidrogen, ┼či contribuie la men┼úinerea pH-ului de 4,5 ├«n interiorul vaginului.

Femeile care au participat la studiu au fost ├«mp─âr┼úite ├«n dou─â grupuri: unul ├«n care s-a folosit ca metod─â de contracep┼úie prezervativul ┼či altul, care a folosit o alt─â metod─â de protec┼úie.

La finalul cercetării, femeile active din punct de vedere sexual, care s-au protejat în timpului actului cu prezervativ, au prezentat mai multe colonii de lactobacili, aceste bacterii benefice pentru sănătatea vaginului.

În numeroase studii, lactobacilii au fost asociaţi cu un risc mai scăzut de infecţie cu HIV.

Rezultatele cercet─ârii, efectuate de speciali┼čtii din Beijing, au fost publicate ├«n jurnalul online ÔÇ×PlOS OneÔÇť.