Ce boală nu ştiai că poţi să iei de la dentist

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii de la Colegiul Universitar din Londra (Marea Britanie) susţin că substanţa beta amiloid, anume proteina care afectează sănătatea creierului şi care favorizează apariţia afecţiunii Alzheimer, poate fi transmisă dacă instrumentele medicului stomatolog nu sunt suficient sterilizate.

Cercetătorii spun că riscul de transmitere a maladiei Alzheimer este mai ridicat dacă persoana suferă o operaţie stomatologică, nu şi în urma unui simplu control dentar.

Şi asta deoarece operaţia presupune procesul inflamatoriu, timp în care proteina beta amiloid poate comunica cu celulele nervoase de la nivelul creierului.

Şi rezultatele altor studii realizate în anul 2011 au arătat că există o legătură între riscul de transmitere a bolii Alzheimer şi lucrările dentare, doar că atunci specialişti spuneau că simptomele bolii deveneau vizibile doar dacă persoana sufereau de Alzheimer în stadii incipiente.

„Proteina beta amiliod se poate <<ataşa>> de instrumentele medicale, ea putând fi transmisă mai ales în urma intervenţiilor chirurgicale stomatologice. Bine de ştiut este că riscul există doar atunci când intrumentarul medical nu este sterilizat corespunzător“, a afirmat John Collinge, profesor în cadrul Colegiul Universitar din Londra.