Câte cazuri de miocardită post-vaccinare au apărut în ţara noastră

1 vaccinare covid jpg jpeg

Valeriu Gheorghi┼ú─â, coordonatorul campaniei na┼úionale de vaccinare, a afirmat c─â ├«n Rom├ónia au fost raportate 6 cazuri de miocardit─â dup─â vaccinare la persoane ├«ntre 17 ┼či 29 de ani. Din fericire, toate au avut o evolu┼úie favorabil─â.

ÔÇ×├Än Rom├ónia, p├ón─â la acest moment sunt raportate ┼čase cazuri de miocardit─â. Ele sunt raportate la cinci b─âie┼úi ┼či o fat─â. Grupa de v├órst─â este ├«ntre 17 ani ┼či 29 de ani.

Toate cele ┼čase cazuri au ap─ârut dup─â vaccinul de la compania BioNTech/ Pfizer, trei cazuri dup─â administrarea primei doze, trei cazuri dup─â administrare a celei de-a doua doz─â. ├Än toate cele 6 cazuri evolu┼úia a fost favorabil─â, adic─â adolescen┼úii, tinerii au fost interna┼úi ┼či s-au externat cu stare general─â foarte bun─â.

Media timpului ap─ârut de la administrarea dozei ┼či p├ón─â la diagnostic a fost de maxim... ├«n primele ┼čapte zile s-au stabilit aceste diagnosticeÔÇŁ, a declarat Gheorghi┼ú─â.

Simptomele miocarditei

 ÔÇ×Semnele clinice care ridic─â suspiciunea de miocardit─â, cel mai frecvent au fost legate de durerea ├«n piept, durere toracic─â, palpita┼úii ┼či stare de oboseal─â.

Acestea au fost cele maiÔÇŽ sigur, ┼či febr─â a fost relatat─â ├«n anumite cazuri. Dar, ├«n absen┼úa acestor simptome care sunt evocatoare ┼či care, repet, apar foarte rar, nu este nevoie de alte investiga┼úii. ┼×i aici m─â refer dup─â vaccinareÔÇŁ, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.